Jouw gemeente zonder gas

In deze handleiding geven we je tips om aan de slag te gaan voor de overstap van aardgas naar duurzame energie. In je eigen huis, of in je gemeente. Wat zijn de eerste stappen die je kunt zetten voor een aardgasvrij huis? En hoe kun je invloed hebben op je gemeente en de keuzes over jouw wijk.

Want sommige bewoners kunnen de komende jaren zelf al aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Maar er is ook een grote rol weggelegd voor gemeenten. Zij moeten zorgen dat de klus voor 2050 geklaard is. Dat is veel werk dus denken gemeenten nu al na over het wat, wanneer en hoe.

We zetten daarom op een rij welke taken een gemeente heeft in de overstap naar duurzame energie. En we laten zien hoe je buurtgenoten kunt betrekken. Ook geven we informatie over lobby en zichtbaarheid in de media om je gemeente net dat extra duwtje te geven.

Nederland gaat van het gas af en stapt over op duurzame energie.  Doe ook mee.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Jouw gemeente zonder gas'
Handleiding_Jouw_gemeente_zonder_gas_sep2018.pdf — 1467 KB

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een grote vervuiler. Help je mee?

Loading...