english

Luister ook mee! De 5 leukste podcasts over het klimaat

Tijdens het wandelen, in de trein of gewoon lekker op de bank. Een podcast luisteren kan bijna overal. Wij hebben de 5 meest interessante podcasts over het klimaat voor jou op een rijtje gezet. Dus zet je Spotify aan, doe je oordoppen in en genieten maar!

1. Klimaatpraat

De podcast waarin jij meer te horen krijgt over wat er allemaal aan de hand is met het klimaat. Maar wees gerust. Er wordt niet alleen maar gepraat over wat er allemaal fout gaat, want dat weten we onderhand wel. Reinier van den Berg is een ervaren weerman en specialist in klimaat en duurzaamheid. Hij vertelt in 10 afleveringen hoe Nederland het verschil kan maken, maar ook hoe jij zelf een stapje duurzamer kan gaan leven. Luister jij ook mee?

2. Over Water & Klimaat

De ijskappen smelten. En ook al lijkt dat ver weg, ook wij moeten ons daarover zorgen maken. Wat als het water hierdoor blijft stijgen en de dijken niet sterk genoeg meer zijn? Is Nederland goed genoeg voorbereid op extreem weer, zoals extreme droogte in de zomer? In deze podcast worden die vragen beantwoord en besproken door wetenschappers en jongeren. Juist jongeren omdat de toekomt van onze delta hun toekomst is. In afleveringen van een half uur word je meegenomen in verschillende vraagstukken. Benieuwd geworden naar de antwoorden? Luister dan deze podcast!

3. 1,5˚C

Hoe houden wij de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad Celsius? Want ja, dat is nodig om deze wereld leefbaar te houden. Wij, bij Milieudefensie hebben een eigen podcast. Elke aflevering bespreken we een klimaatonderwerp met een gast. Wil jij weten hoe het klimaatakkoord tot stand is gekomen? Hoe bio-energie wordt gemaakt en waarom er zoveel kritiek op is? En waar jouw belastinggeld naartoe gaat? In verschillende afleveringen van 15 tot soms wel 60 minuten, wordt er antwoord gegeven op al deze vragen. Nieuwsgierig? Beluister de podcast via onze website!

4. Klimaattherapie

Leven in tijden van de klimaatcrisis, hoe voelt dat voor jou? Over het onderwerp zelf worden de oren van je hoofd gekletst. Maar wat dat met jou doet, daar gaat het nooit over. Moeten we bang zijn voor de gevolgen van de opwarming van de aarde? Zelf voel je je misschien machteloos of denk je dat wat jij kan doen niet veel uithaalt. Wat doet de klimaatcrisis met ons en ons gevoel, daar gaat het over in deze podcast. Hoe denken een socioloog, een antropoloog en een klimaatpsycholoog hierover? En wat kunnen we doen om in deze tijden ‘vol te houden’? Je hoort het in de podcast Klimaattherapie!

5. Het groene hart

In elke aflevering van deze podcast staat iemand uit een andere beroepsgroep centraal. Zo hoor je het verhaal van een YouTube  videomaker, tv-maker, festivalmanager en schrijver. Zij hebben 1 ding gemeen: een groen hart. Hoe zijn ze in aanraking gekomen met duurzaamheid en hebben ze er hun werk van gemaakt? En op welke manier doet hun werk iets goeds voor het klimaat? Dat is voor je uitgezocht door de ‘growthinkers’. Dat zijn klimaatcoach Saskia Mulder en schrijver, blogger en acteur, Jelle Derckx. Benieuwd naar hun verhalen? Of wil je inspiratie opdoen voor een groene baan? Luister de podcast: Het groene hart!

Blijf op de hoogte van al het klimaatnieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...