Luister ook mee! De leukste podcasts over het klimaat en duurzaamheid

Tijdens het wandelen, in de trein of gewoon lekker op de bank. Een podcast luisteren kan bijna overal. Wij hebben de 7 meest interessante podcasts over het klimaat en duurzaamheid voor jou op een rijtje gezet. Dus zet je Spotify aan, doe je oordoppen in en genieten maar!

1. 1,5˚C

Hoe houden wij de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad Celsius? Want ja, dat is nodig om deze wereld leefbaar te houden. Elke aflevering bespreken we een klimaatonderwerp met een gast. Wil jij weten hoe het klimaatakkoord tot stand is gekomen? Hoe bio-energie wordt gemaakt en waarom er zoveel kritiek op is? En waar jouw belastinggeld naartoe gaat? Nieuwsgierig? Beluister de podcast via onze website!

2. Geen hond in de podcast

Daan en Pieternel maken met veel plezier deze maandelijkse podcast over vegetarisch en veganistisch eten. Zet deze podcast aan wanneer je vleesetende familieleden ook (stiekem) meeluisteren. Zeker weten dat ook zij enthousiast worden om over te stappen naar een (meer) plantaardig dieet. Beluister deze overheerlijke podcast.

Blijf op de hoogte van al het klimaatnieuws van Milieudefensie: schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

3. Klimaattherapie

Leven in tijden van de klimaatcrisis, hoe voelt dat voor jou? Over het onderwerp zelf worden de oren van je hoofd gekletst. Maar wat dat met jou doet, daar gaat het nooit over. Moeten we bang zijn voor de gevolgen van de opwarming van de aarde? Zelf voel je je misschien machteloos of denk je dat wat jij kan doen niet veel uithaalt. Hoe denken een socioloog, een antropoloog en een klimaatpsycholoog hierover? En wat kunnen we doen om in deze tijden ‘vol te houden’? Je hoort het in de podcast Klimaattherapie!

4. Tess to sustainability

In deze podcast zoekt Tess de weg naar een duurzaam leven. Met interviews en een hoop uitproberen. En af en toe met een grote flop. Dus wil je weten wat je wel en ook niet moet doen om duurzamer te leven? En kan je wel wat inspiratie gebruiken? Begin dan jouw ontdekkingstocht hier. 

5. Klimaatpraat

De podcast waarin jij meer te horen krijgt over wat er allemaal aan de hand is met het klimaat. Maar wees gerust. Er wordt niet alleen maar gepraat over wat er allemaal fout gaat, want dat weten we onderhand wel. Reinier van den Berg is een ervaren weerman en specialist in klimaat en duurzaamheid. Hij vertelt in 10 afleveringen hoe Nederland het verschil kan maken, maar ook hoe jij zelf een stapje duurzamer kan gaan leven. Luister jij ook mee?

6. Over Water & Klimaat

De ijskappen smelten. Dat lijkt ver weg, maar ook wij moeten ons daarover zorgen maken. Wat als het water blijft stijgen en de dijken niet sterk genoeg meer zijn? En is Nederland goed voorbereid op extreem weer, zoals extreme droogte in de zomer?  Benieuwd geworden naar de antwoorden? Luister dan deze podcast!

7. Brutale klimaatvragen

Onze jongerenafdeling JMA stelt brutale vragen aan hun gasten. Mensen die actief zijn binnen de klimaatwereld krijgen moeilijke of verrassende vragen voorgelegd. Heb je zelf een vraag, maar durf je die eigenlijk niet te stellen. Dan doet JMA dat voor jou. Stuur je vraag naar JMA via Instagram.

 

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...