english

De 5 meest opvallende video's in aanloop naar de COP26 in Glasgow

Met de klimaattop in Glasgow (COP26) voor de deur, is het klimaat volop in de media. Ik heb de meest opvallende video's voor je bij elkaar gezocht. Van ijzersterk tot extreem grappig. Veel kijkplezier.

1. 'Mark Rutte' door Correspondent

Kijk je mee Mark Rutte? Een premier die het klimaat wél serieus neemt, staat je best goed. De Correspondent maakte deze bijzondere deepfake video waarin Mark Rutte klimaatleiderschap toont. 

2. Er zaten eens 6 CEO's in een boardroom...

In deze video neem je een kijkje in de boardroom met 6 CEO's van grote Nederlandse bedrijven. Om hun bedrijf te redden kiezen ze stuk voor stuk voor duurzame oplossingen... Ging het maar zo. Helaas, grote vervuilers veranderen niet vanzelf. 

Tijd voor politieke actie
De toekomst van de aarde staat op het spel. Het is tijd voor de politiek om de klimaatcrisis aan te pakken. Vandaar dat we willen dat er een klimaatplicht komt voor grote vervuilers. Zodat ze actief bijdragen aan de oplossing van de klimaatcrisis. 

3. Kies niet voor uitsterven, het is nu of nooit

UNDP, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, laat in deze video een dinosaurus aan het woord. De treffende vergelijking tussen het uitsterven van de dinosaurussen en de mensheid is snel gezet.

Miljarden aan subsidies verkeerd besteed
We naderen een klimaatramp. Toch geven regeringen elk jaar honderden miljarden aan belastinggeld uit aan subsidies voor olie, kolen en gas. Bedenk wat je met al dat geld kan doen, bijvoorbeeld investeren in groene energie of de kloof tussen arm en rijk verkleinen.

4. Satirisch spotje van ´down under'

Als je van satire houdt dan waardeer je ongetwijfeld de video van Juice Media. Op cynische wijze gaan ze aan de haal met de Australische regering die zich groener voordoet dan ze is. Dit spotje laat zien hoe het echt zit met het klimaatbeleid van Australië.

5. Shelly het rekenwonder

Ilse Warringa speelt in deze video op hilarische  wijze Shelly, nagelstyliste en rekenwonder. Shelly geeft de cursus Creatief Rekenen Met Shell. Ze legt haarfijn uit hoe Shell creatief goochelt met cijfers en er op die manier groener uitziet dan het in werkelijkheid is.

Steun ons om nog een keer te winnen van Shell
Op 26 mei wonnen we de Klimaatzaak tegen Shell. Shell gaat echter in hoger beroep. Steun ons om het op te nemen tegen een van de rijkste en machtigste bedrijven ter wereld.

Vraag de politiek om een klimaatplicht

De COP26 is hét podium voor wereldleiders om het klimaatbeleid voor de komende 10 jaar te bepalen. Nú is het moment om veranderingen door te voeren.

Teken onze oproep voor een klimaatplicht
De meerderheid van de Nederlanders wil dat vervuilende bedrijven veranderen. Wil jij dat ook? Teken dan onze oproep aan de regering om een klimaatplicht in te voeren. Samen zorgen we ervoor dat alle vervuilende bedrijven actief gaan bijdragen aan het stoppen van de klimaatcrisis.

Ja, ik teken voor een klimaatplicht

Noodoproep: geen geld naar grote klimaatvervuilers

De wereld warmt gevaarlijk op. Alleen als íedereen meedoet, kunnen we de grootste klimaatrampen nog voorkomen. Wij lieten onderzoeken of 29 grote bedrijven ook meedoen. En wat blijkt: zij gaan gewoon door met vervuilen alsof er geen klimaatcrisis is. Het is tijd om deze bedrijven nú aan te pakken. Doe je mee?

Loading...