english

Milieudefensie en Groninger Bodem Beweging in beroep tegen gaswinningsbesluit

Op 30 januari heeft Milieudefensie samen met de Groninger Bodem Beweging een beroepschrift ingediend tegen het gaswinningsbesluit van Minister Wiebes. Vandaag is de zitting daarover bij de Raad van State. Wij eisen dat er een ander gasbesluit komt. De veiligheid van Groningers moet zwaarder wegen dan zogenaamde leveringszekerheid. Snel beëindigen van gaswinning moet het uitgangspunt zijn. Daarvoor zijn soms pijnlijke maatregelen nodig. We hebben een CO2-heffing op gas voor grootverbruikers nodig. Zo zorgen we voor zo min mogelijk gaswinning in Groningen en wordt de kans op aardbevingen kleiner.

Te vaak zijn lastige maatregelen door politici op de lange baan geschoven. Daarom vragen we om een besluit met een heldere deadline. Ondertussen verloopt het repareren en versterken van woningen in Groningen nog altijd tergend langzaam. Groningers en Milieudefensie vinden dat onacceptabel. Groningers eisen daarom ook een juridisch afdwingbaar recht op schadeafhandeling en versterking. Dat kan allemaal alleen geregeld worden als het gasbesluit dat momenteel geldt, door de Raad van State aan de kant wordt geschoven.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Milieudefensie en Groninger Bodem Beweging in beroep tegen gaswinningsbesluit'
20190130 def aanv beroep instemmingsbesluit persversie.pdf — 672 KB

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...