english

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Scroll

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Veelgestelde vragen over de klimaatzaak tegen Shell

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over onze klimaatzaak tegen Shell. Hier beantwoorden we de belangrijkste vragen.

Wist je dit?

Uitstoot

Shell stoot 9x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar

Lobby

Shell gaf de afgelopen 9 jaar 215 miljoen euro uit aan lobby in de EU

Investeringen

Slechts 12% van alle investeringen van Shell gaat naar duurzame energie

Eerder hielpen ruim 17.000 mede-eisers en zo'n 10.000 donateurs ons al met een bedrag van ruim 600.000 euro voor het bekostigen van de rechtszaak.

Wij hadden liever gezien dat Shell de energie die het nu steekt in het hoger beroep had gestoken in het behalen van de klimaatdoelen.  We kunnen de toekomst van onze planeet en de toekomst van onze kinderen niet veilig stellen  als bedrijven als Shell blijven tegenwerken en niet mee gaan doen.

Op dit moment bereidt ons team zich, samen met onze advocaat Roger Cox, voor op de zittingsdagen die waarschijnlijk in 2022 plaats zullen vinden. Wij zijn er van overtuigd dat we nog een keer kunnen winnen van Shell, maar zonder extra hulp lukt dat niet. We hebben ongeveer 500.000 euro nodig voor de kosten rondom het hoger beroep en voor de ondersteuning van buitenlandse groepen die ook zaken voorbereiden.

Ja, ik help jullie nog een keer te winnen van Shell

Loading...