Een recept om je te bedanken: vegan kokosmakronen met citroen

Je hebt ons inzicht gegeven in waarom je je lidmaatschap hebt opgezegd. Dat is heel waardevol voor ons. Daarom bedanken we je met dit recept van Lisa Goes Vegan.

Deze kokosmakronen met citroen zijn makkelijk te maken en staan in een mum van tijd op tafel.  Heerlijk als traktatie voor een kinderfeestje. En een perfect tussendoortje voor bij koffie of thee.

Ingrediënten - voor ca. 15 stuks:

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gram)
  • 320 gram geraspte kokos
  • Schil van 2 citroenen
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de gecondenseerde kokosmelk met de geraspte kokos en vanille-extract. Roer goed door. Rasp de schil van de citroenen erdoorheen.
  3. Gebruik een ijsbolletjestang of maak je handen vochtig om bolletjes te maken. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 10-12 minuten in de oven totdat ze goudbruin worden.

Eet smakelijk!

Tip: dip de kokosmakronen eventueel in wat gesmolten (pure) chocolade.

Onze leden

''Mijn generatie kijkt vanuit de schoolbanken toe hoe grote banken ons geld in de palmoliesector pompen. Ik ben het zat. Ook wij kunnen in actie komen. Daarom steun ik Milieudefensie in hun strijd tegen ontbossing.''
“We kunnen onze wereld positief veranderen. Door ons te organiseren, mensen om ons heen bewust te maken van gezonde alternatieven en internationaal met elkaar samen te werken.”
"Ik wil graag eerlijk voedsel eten zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de schade die ermee is aangericht. Ik steun Milieudefensie omdat zij de vinger precies op de zere plek legt en de problemen rond voedsel vanuit verschillende kanten aanpakt."
Loading...