english
Van Erf tot Erf

Van Erf tot Erf – hoe wordt ons eten gemaakt?

Wat eten we vandaag? Een veelgehoorde vraag. Vaak zijn we op zoek naar recepten om gezond te eten. Toch weten we vaak niet hoe ons eten wordt gemaakt. Boeren laten graag zien hoe zij onze groente verbouwen of onze kaas maken. Als we elkaar ontmoeten, ontstaat er meer respect voor elkaar.

Van Erf tot Erf

Daarom zijn ruim 100 mensen de afgelopen periode langs geweest bij boeren in het hele land. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer over zijn werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van boeren eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken. Van Erf tot Erf brengt boeren en consumenten met elkaar in gesprek over duurzaam en gezond eten.

Erfsessies

De komende weken zetten we een volgende stap en organiseren we bijeenkomsten op het boerenerf. We nodigen je graag uit om samen met boeren verder te praten over de toekomst van eerlijk voedsel. Wat is eerlijk? Voor de boer, het milieu en voor jou. Lees hier meer.

Dichterbij je eten

We willen boer en consument dichter bij elkaar brengen. Laten zien hoe je eten wordt gemaakt. Zo zullen boeren en consumenten meer naast elkaar staan in plaats van tegenover elkaar. En dat is nodig want alleen samen kunnen we voor verandering zorgen.

Verhalen halen

Wat deelnemers aan van Erf tot Erf allemaal op de boerderij horen, delen ze online en offline met de rest van Nederland. Zo kan iedereen er van leren. Met de kennis uit die gesprekken, kunnen boeren en consumenten elkaar helpen om eerlijk en gezond eten op ons bord te krijgen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Je kan ons natuurlijk ook altijd een e-mail sturen naar team.voedsel@milieudefensie.nl.

Wil je meer weten?

Loading...