english
Van Erf tot Erf

Van Erf Tot Erf – hoe wordt ons eten gemaakt?

Wat eten we vandaag? Een veelgehoorde vraag. Vaak zijn we op zoek naar recepten om gezond te eten. Toch weten we vaak niet hoe ons eten wordt gemaakt. Boeren laten graag zien hoe zij onze groente verbouwen of onze kaas maken. Als we elkaar ontmoeten, ontstaat er meer respect voor elkaar.

Dichterbij je eten

We willen boer en consument dichter bij elkaar brengen. Laten zien hoe je eten wordt gemaakt. Zo zullen boeren en consumenten meer naast elkaar staan in plaats van tegenover elkaar. En dat is nodig want alleen samen kunnen we voor verandering zorgen. Daarom zijn vrijwilligers de afgelopen periode van erf tot erf langs gegaan bij boeren in het hele land. En organiseren we de komende maand bijeenkomsten met boeren en consumenten op het boerenerf.

Van Erf Tot Erf

Ruim 100 mensen zijn de afgelopen periode langs geweest bij boeren in het hele land. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer over zijn werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van boeren eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken. Van Erf Tot Erf brengt boeren en consumenten met elkaar in gesprek over duurzaam en gezond eten.

Verhalen halen

Wat deelnemers aan Van Erf Tot Erf allemaal op de boerderij horen, delen ze online en offline met de rest van Nederland. Zo kan iedereen er van leren. Met de kennis uit die gesprekken, kunnen boeren en consumenten elkaar helpen om eerlijk en gezond eten op ons bord te krijgen. De verhalenbundel vind je hier.

Erfsessies

In mei en juni hebben wij een volgende stap gezet. We organiseerden bijeenkomsten op het boerenerf. Daar hebben boeren en consumenten met elkaar gesproken over de toekomt van eerlijk voedsel. Wat is eerlijk? Voor de boer, het milieu en voor jou.

Documentaire 'Boeren met Toekomst'

In opdracht van Milieudefensie heeft Yara Hannema de documentaire Boeren Met Toekomst gemaakt. In de film delen 3 Nederlandse boeren hun visie over de toekomst van hun werk. Wil je beter begrijpen wat boeren eigenlijk betekent en welke uitdagingen er liggen om eerlijk eten te produceren? Bekijk onze documentaire nu gratis online!

Vragen?

Heb je nog vragen? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Je kan natuurlijk ook altijd een e-mail sturen naar team.voedsel@milieudefensie.nl.

Wil je meer weten?

Loading...