Onderzoek rechtszaak

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Scroll

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een Nederlandse bank, verzekeraar of pensioenfonds. Help je mee?

Veelgestelde vragen over onze nieuwe Klimaatzaak

Hier lees je meer over het onderzoek en onze nieuwe rechtszaak. Wat vragen we precies van de grote vervuilers en waarom eigenlijk? En om welke bedrijven gaat het?

 

Het succes van onze Klimaatzaak tegen Shell maakt ons strijdvaardig. We weten wat we willen en waar we het voor doen: een veilig klimaat voor ons allemaal. Daarom bereiden we een nieuwe rechtszaak voor. Want alleen als alle grote bedrijven meedoen, kunnen we de ergste gevolgen van klimaatverandering nog tegengaan.

Een nieuwe rechtszaak kost veel geld en tijd

Een nieuwe rechtzaak kost veel geld. Onze inschatting is dat wij minstens €300.000 nodig hebben. Dat is veel geld, maar er staat ook veel op het spel.

Waar hebben we geld voor nodig?

✅ Inschakelen van juridische experts en goed advies inwinnen.
✅ Doorspitten van jaarverslagen en openbare stukken van al die bedrijven.
✅ Onderzoeken of de plannen van de bedrijven echt bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis of niet.

We kunnen dit alleen doen met jouw hulp!

Met jouw steun gaan we ook nu winnen! Doneer je € 75 of meer? Dan krijg je als dank het unieke Climate Justice tour T-shirt cadeau!

Loading...