Onderzoek rechtszaak

Help ons de Klimaatzaak tegen ING te winnen

scroll

Scroll

We hebben vervuilende bedrijven de kans gegeven een goed klimaatplan te maken en uit te voeren. Maar niet alleen boekt bijna geen enkel bedrijf vooruitgang, Nederlands grootste bank, ING, scoort een dikke onvoldoende. ING laat ons geen andere keus: we stappen naar de rechter en starten een Klimaatzaak. Help je mee?

Veelgestelde vragen over onze nieuwe Klimaatzaak

Hier lees je meer over het onderzoek en onze nieuwe rechtszaak. Wat vragen we precies van de grote vervuilers en waarom eigenlijk? En om welke bedrijven gaat het?

 

Het succes van onze Klimaatzaak tegen Shell maakt ons strijdvaardig. We weten wat we willen en waar we het voor doen: een veilig klimaat voor ons allemaal. Daarom brengen we ING voor de rechter. Want alleen als alle grote bedrijven meedoen, kunnen we de ergste gevolgen van klimaatverandering nog tegengaan.

Een nieuwe rechtszaak kost veel geld en tijd

De nieuwe klimaatzaak tegen ING kost veel geld. Onze inschatting is dat wij minstens €750.000 nodig hebben. Dat is veel geld, maar er staat ook veel op het spel.

Waar hebben we geld voor nodig?

✅ Inschakelen van juridische experts en goed advies inwinnen.
✅ Doorspitten van jaarverslagen en openbare stukken van al die bedrijven.
✅ Onderzoeken of de plannen van de bedrijven echt bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis of niet.

We kunnen dit alleen doen met jouw hulp!

Met jouw steun gaan we ook nu winnen! Doneer je € 75 of meer? Dan krijg je als dank het unieke Climate Justice tour T-shirt cadeau!

Loading...