17.379 mede-eisers steunen onze klimaatzaak tegen Shell

Ruim 17.000 mensen hebben zich uiteindelijk in april 2019 als mede-eiser aangesloten bij onze klimaatzaak tegen Shell. Wij zijn blij, en trots op dit resultaat. Zoveel steun laat zien dat Shell niet op de oude voet verder kan.

Met onze rechtszaak hopen we Shell te houden aan het klimaatakkoord van Parijs. Want steeds meer mensen doen hun best om het klimaat te redden. Maar dat lukt alleen als grote bedrijven als Shell ook meewerken. 

In 2015 besloten 195 landen in Parijs dat olie, kolen en gas zoveel mogelijk in de grond moeten blijven. Shell zegt het klimaatakkoord van Parijs te omarmen. Maar het bedrijf blijft olie en gas oppompen. Het steekt zelfs miljarden in het vinden van níeuwe bronnen!

Grote gevolgen

Rosa van der Laag (19) uit Amsterdam is één van de mede-eisers in onze klimaatzaak: “Ik geloof dat als Milieudefensie deze rechtszaak wint, dit enorme gevolgen heeft voor het beleid van bedrijven. Ik ben er trots op dat ik iets kan bijdragen. Dat ik zo een stem heb. Ik heb het gevoel dat jongeren niet serieus genoeg genomen worden, zoals je zag bij de klimaatstakingen."

Verantwoordelijkheid nemen

Ook organisaties spreken hun steun uit. 6 Organisaties zijn mede-eiser geworden, een veelvoud daarvan steunt onze rechtszaak.

Woordvoerder Freek Bersch van Milieudefensie: "Dat zoveel organisaties en mensen bereid zijn om ons te steunen, laat zien dat een omslag gaande is. Mensen accepteren het gewoon niet meer dat Shell geen verantwoordelijkheid neemt en de omslag naar duurzaam vertraagt.”

 

 

 

Loading...