FrieslandCampina en Agrifirm maken hun veevoer ontbossingsvrij

Het kan dus wel: veevoer produceren waar niet voor is ontbost! FrieslandCampina en Agrifirm kondigen aan dat ze in 2022 een sojaketen voor veevoer opzetten waar niet voor is ontbost. Gegarandeerd. Dat is goed nieuws voor het klimaat en het regenwoud.

Wat betekent deze belofte? 

  1. In 2022 kan een derde van de melkveehouders van FrieslandCampina overstappen op ontbossingsvrije soja.

  2. FrieslandCampina en Agrifirm erkennen hiermee eindelijk dat de Round Table of Responsible Soy (RTRS)-gecertificeerde soja niet werkt. Een belangrijke stap. Want tot voor kort werd dit keurmerk nog volop omarmd door de grote bedrijven in de vlees- en zuivelindustrie.

Dankzij jou op weg naar ontbossingsvrij veevoer

Het besluit van FrieslandCampina en Agrifirm werd bekendgemaakt na de aankondiging van een Zembla-uitzending. Hierin onthulden we dat er voor Nederlandse vlees en zuivel nog steeds volop wordt ontbost. In het rapport Een schimmige sojaketen. Hoe Nederlands vlees en zuivel ontbossing voeden’. toonden we aan dat de grootste vlees-, zuivel- en veevoerbedrijven van Nederland ontbossing voor de productie van soja voor veevoer niet aanpakken.

We zijn erg blij met het besluit van FrieslandCampina en Agrifirm. Jarenlang actievoeren en druk zetten helpt. Steeds meer bedrijven zetten nu een stap richting duurzaamheid. Jij hebt daar dus aan bijgedragen door je steun aan Milieudefensie en onze acties voor ontbossingsvrije producten. Dank je wel!

 

Loading...