Milieudefensie Westerveld

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Westerveld is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Westerveld is een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. Wij richten ons op Havelte, Diever, Dwingeloo, Vledder en omgeving.

Revolutionaire rechtszaak gewonnen

In juni 2021 wonnen wij een rechtszaak omtrent de Wet Natuurbescherming. De zaak was omtrent een lelieteler in Drenthe. Hij was van plan om zijn leliekweek uit te breiden, dicht tegen het beschermde natuurgebied het Holtingerveld aan. Hij zou daarbij ook bestrijdingsmiddelen gaan gebruiken. De rechter heeft hier nu een stokje voor gestoken. Wij gaan ervan uit dat de uitspraak gevolgen heeft voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de hele landbouw.

Wanneer boeren of kwekers hun teelt willen uitbreiden of veranderen, en zij in de buurt van een Natura 2000-gebied wonen, moeten zij voortaan een nieuwe vergunning aanvragen. Daarin moeten zij met zekerheid aangeven dat hun plannen geen effecten hebben op de doelstellingen van de beschermde natuurgebieden. Een grote winst voor de kwetsbare natuur in onze mooie Natura 2000gebieden!

Onze zaak werd  besproken in Vroege Vogels. Hier luister je het fragment.
Ook Trouw besteedde er aandacht aan.

De verenigingen Meten=Weten en Natuurmonumenten hebben inmiddels de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen in natuurgebieden aangetoond.

Doe mee

Milieudefensie Westerveld is op zoek naar mensen die interesse hebben om ook actief aan de slag te gaan met groen, natuur en milieu in Havelte, Diever, Dwingeloo, Vledder en omgeving. Meer weten over de mogelijkheden om actief te worden in Westerveld? Stuur ons een email via westerveld@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...