Klimaatzaak ING

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

scroll

Scroll

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Veelgestelde vragen over onze Klimaatzaak tegen ING

Hier lees je meer over onze nieuwe rechtszaak. Wat vragen we precies van ING en waarom eigenlijk? Lees onze antwoorden op de belangrijkste vragen.

Je ziet het gebeuren. Alles waar we als samenleving aan gewerkt hebben, waar jij aan gewerkt hebt, staat op het spel omdat klimaatverandering dreigt te ontsporen. Hier in Nederland en overal op de wereld. Overstromingen, droogte, en hittegolven veroorzaken honger, chaos, en gevaarlijke situaties voor mensen.  

Onze politieke leiders kiezen ervoor om weg te kijken en vervuilende bedrijven willen niet veranderen. Niet echt. Naar jouw zorgen wordt niet geluisterd. Alsof jouw stem niet telt.

Samen hebben we de macht om dit te veranderen

We hebben vervuilende bedrijven de kans gegeven een goed klimaatplan te maken en uit te voeren. Maar geen enkel bedrijf boekt vooruitgang. Ook de grootste bank van Nederland, ING, doet het niet goed genoeg en blijft te veel broeikasgassen uitstoten. ING laat ons geen andere keus: we stappen naar de rechter en starten een Klimaatzaak.

Dit is onze eis aan ING

Wij eisen dat ING zijn totale uitstoot halveert. En dat ING de samenwerking stopt met vervuilende bedrijven die onze toekomst in gevaar blijven brengen. Dat zijn bedrijven die geen goed klimaatplan hebben en olie- en gasbedrijven die nog steeds doorgaan met uitbreiding van hun projecten.

+ Lees hier de uitgebreide juridische eis
Wij eisen dat:
1. ING zijn klimaatbeleid in lijn brengt met de 1,5°C van het Parijsakkoord;
2. ING zijn uitstoot vermindert met ten minste 48% CO₂ en ten minste 43% CO₂e in 2030 ten opzichte van 2019;
3. ING daarnaast zorgt dat hij niet betrokken is bij de negatieve klimaatimpact van grote zakelijke klanten, zoals:
a. ING eist een goed klimaatplan van alle grote zakelijke klanten;
b. ING stopt met het financieren en ondersteunen van grote zakelijke klanten die binnen een jaar geen goed klimaatplan hebben;
c. ING eist dat fossiele klanten stoppen met fossiele uitbreiding én een goed uitfaseringsplan opstellen;
d. ING stopt nieuwe financiering en ondersteuning van fossiele klanten die doorgaan met fossiele uitbreiding of geen goed uitfaseringsplan hebben;
e. ING stopt alle financiering en ondersteuning van fossiele klanten die na een jaar nog doorgaan met fossiele uitbreiding of geen goed uitfaseringsplan hebben; en
4. ING met Milieudefensie in gesprek gaat om tot een goede invulling van de bovengenoemde maatregelen te komen.


Winnen doen we samen

Samen zorgen we ervoor dat jouw stem, en die van duizenden anderen, wordt gehoord. Zodat we niet meer genegeerd kunnen worden. Niet door de politiek. Niet door vervuilende bedrijven. Winnen doen we samen. Dus jij bent nodig. Doe je mee? Word mede-eiser in deze baanbrekende Klimaatzaak tegen ING.

Ja, ik word mede-eiser!

Hoe meer mede-eisers, hoe sterker we staan. Om dubbele of nep aanmeldingen te voorkomen vragen we je om een kleine donatie te doen van € 1. Meer doneren mag altijd! We gebruiken de donaties om de rechtszaak te betalen. Goed om te weten: je naam wordt niet gepubliceerd in de rechtszaak.

Loading...