english
Geen voedsel in de tank

Geen voedsel in de tank

Scroll

We tanken allemaal biobrandstof. Wist je dat? Het goedje wordt toegevoegd aan diesel en benzine. Dat klinkt misschien duurzaam, maar is het niet. Want een deel van die biobrandstof is gemaakt van voedsel. En biobrandstof uit voedsel is slechter voor het klimaat dan gewone diesel en benzine. Daar moeten we snel mee stoppen. Help je mee?

Veelgestelde vragen over biobrandstoffen

Wij willen geen biobrandstoffen uit voedsel in de tank van onze auto's, vliegtuigen en schepen. Maar waarom is biobrandstof uit voedsel zoveel schadelijker dan diesel of benzine? En is er een duurzaam alternatief? Hier vind je antwoorden op deze en andere vragen.

Wist je dat?

Ontbossing
Naar schatting is 1 miljoen hectare bos in Zuidoost-Azië gekapt door het Europese biobrandstoffenbeleid
Beschermen
In 2019 zijn er wekelijks 2 mensen vermoord omdat ze hun land, de oorspronkelijke bevolking en natuur probeerden te beschermen.
Biodiesel
Biodiesel uit voedsel is bijna 2 keer zo slecht voor het klimaat als gewone diesel.

Biobrandstof uit voedsel wordt gemaakt van gewassen zoals palmolie, soja, mais en tarwe. Voor de productie van deze voedselgewassen is enorm veel landbouwgrond nodig. Voor de aanleg van soja- en palmolieplantages wordt uniek regenwoud gekapt, verdwijnen zeldzame dieren en planten en worden mensen van hun land verjaagd. Voedsel hoort op ons bord, niet in de benzinetank. 

Samen kunnen we dit stoppen. Teken de brandbrief aan minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven en roep hen op het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel te stoppen en te kiezen voor echte duurzame oplossingen.

Ja, ik onderteken de brandbrief:

Loading...