english
Nov 6

Kom naar de Klimaatmars op 6 november in Amsterdam

Amsterdam

06 november 2021 13:00 - 16:00

Kom op zaterdag 6 november naar de grootste Klimaatmars die ons land ooit heeft gezien. En neem je vrienden, familie en buren mee. Met duizenden mensen geven wij een stevig signaal aan de overheid: klimaatactie. Nu!

De opwarming van de aarde gaat met een hoger tempo dan wetenschappers verwacht hadden. Het poolijs smelt sneller dan ooit. En droogtes, bosbranden en overstromingen zijn heftiger dan voorheen. 

We kunnen er nog voor zorgen dat we onder de 1,5 graad opwarming blijven. En daarmee gevaarlijke klimaatverandering voorkomen. Maar dan is het belangrijk dat grote vervuilers en de overheid in actie komen. En snel.

🏭 Klimaatplicht voor vervuilers

Met de overwinning van de Klimaatzaak tegen Shell in onze zak, richten wij onze blik nu op alle Nederlandse multinationals. Grote vervuilende bedrijven doen vaak alsof ze het braafste jongetje van de klas zijn. Ondertussen veroorzaken ze ellende aan de andere kant van de wereld. Hoog tijd dat daar een einde aan komt.

Dit najaar zetten wij druk op de politiek om ervoor te zorgen dat de klimaatplicht een belangrijke rol gaat spelen in een nieuwe wet. Met zo'n klimaatplicht worden alle Nederlandse bedrijven verantwoordelijk gehouden voor klimaat- en milieuschade wereldwijd. 

🕐 Praktische info

Wanneer: Zaterdag 6 november 2021
Waar: We verzamelen in Amsterdam. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de exacte verzamellocatie, route en sprekers? Meld je aan!
Hoe laat: Vanaf 13:00 uur
Voor wie: Iedereen is welkom

Heb je een vraag over de Klimaatmars? Kijk eens bij de veelgestelde vragen.

De Klimaatmars wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, bestaande uit Milieudefensie, Greenpeace, Oxfam Novib, FNV, Fossielvrij NL, Grootouders voor Klimaat, Extinction Rebellion, Code Rood, de Goede Zaak en Fridays for Future.

✍️ Meld je aan

Wil jij je ook sterk maken voor een Klimaatplicht voor grote Nederlandse bedrijven? Loop dan tijdens de Klimaatmars mee in ons blok! Laat het ons weten en meld je aan.

6

06 november 2021 13:00 - 16:00

Tijd : 13:00 - 16:00

Amsterdam

Loading...