Van Erf tot Erf in gesprek over duurzaam eten

Kan het echt zo simpel zijn? Boeren en consumenten samen aan tafel zetten met een kop koffie voor een goed gesprek over duurzaam en gezond eten? Ja, dat kan. Want dan luister je naar elkaar en kom je nader tot elkaar. Van Erf tot Erf (2018) overbrugde de kloof en leverde pareltjes op.

Verhalen halen

Ruim 100 mensen gingen langs bij boeren in het hele land. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer over zijn werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van hun werk eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken. Deze unieke verhalen zijn gebundeld in het e-boek ´Van Erf Tot Erf’.

Verhalen delen

In ons e-boek komen melkveehouders, akkerbouwers, pluimveehouders, gangbare, biologische en biodynamische boeren aan het woord. Met de ideeën en inzichten die tijdens de gesprekken de revue passeerden, kunnen boeren en consumenten elkaar helpen op weg naar eerlijk en gezond eten. De deelnemers deelden hun ervaringen daarom online en offline met de rest van Nederland. Zo kan iedereen ervan leren.

Documentaire 'Boeren met Toekomst'

Het bleef niet bij een e-boek. Yara Hannema maakte in opdracht van Milieudefensie de documentaire ‘Boeren Met Toekomst’. Daarin delen 3 Nederlandse boeren hun visie op de toekomst van hun werk. Wil je meer weten over boeren en hun uitdagingen om voor duurzaam en eerlijk eten te zorgen? Bekijk onze documentaire online!

Samen werken aan gezond en eerlijk eten

In het voorjaar van 2018 hebben boeren en burgers met elkaar gesproken over de toekomst van ons eten. Welke weg moet onze landbouw inslaan voor gezond en eerlijk eten? Dat leidde tot het Erfpact, een gezamenlijke verklaring met wensen van boeren en burgers.

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...