Zo kan jij ontbossing voor palmolie stoppen

Europa besloot vorig jaar palmolie in diesel te verbieden. Heel belangrijk, want in landen als Afrika, Azië en Latijns-Amerika verdwijnt veel regenwoud voor palmolie. Maar de Europese Commissie probeert nu onder het verbod uit te komen door de achterdeur open te zetten. En daar kan jij wat aan doen!

Wil jij het tropisch regenwoud beschermen en een definitief verbod op palmolie in diesel. Laat het de Europese Commissie weten!

Biobrandstof: tropisch regenwoud in je tank

Biobrandstoffen zoals palmolie zijn bedoeld om diesel en benzine te vervangen. Omdat ze beter voor het klimaat zouden zijn. Maar biobrandstof van palmolie blijkt zelfs minder duurzaam dan de benzine of de diesel die het moet vervangen. Brandstof met palmolie is wel drie keer zo vervuilend als gewone diesel.

Een verbod op palmolie, of toch niet?

Juni 2018 leek palmolie in biodiesel bijna verleden tijd. Goed nieuws voor regenwouden en de mensen en dieren die daar leven. Jammer genoeg zette de Europese Commissie afgelopen weekend in een nieuw wetsvoorstel de deur toch weer open. Dat leidt tot een bizarre situatie: ondanks het verbod kan er straks gewoon palmolie worden gebruikt.

Wat jij kan doen: spreek je uit tegen palmolie in diesel

De Europese Commissie heeft een openbare raadpleging geopend. Jij kunt je als inwoner van de EU uitspreken tegen het gebruik van palmolie als biobrandstof.

Hoe het werkt: inspreken met 1 druk op de knop

Inspreken is simpel en gaat zo:

  • Klik op de oranje knop hieronder;
  • Je komt op een pagina waar wij al tekst voor je hebben ingevuld;
  • Vul onderaan je naam in en klaar!
  • Inspreken kan tot 8 maart.

Liever met je eigen tekst inspreken? Dat kan!

Volg dezelfde stappen als hierboven en pas de door ons vooraf ingevulde tekst aan. Misschien wil je er nog een vraag bijzetten. Of erbij schrijven waarom jij het belangrijk vindt dat er een palmolieverbod komt. Fijn, doen!

Wil je meer informatie? Ook dat kan.

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...