Zaterdag 22 oktober, de dag dat alles anders werd

Zaterdag 22 oktober 2016 kan een hele normale zaterdag worden. Aan het einde van die dag kan de toekomst er nog net zo onrechtvaardig uitzien als aan het begin. Maar je kunt ook naar het Museumplein komen en een verschil maken voor een betere toekomst. Sluit je aan bij een grote en diverse beweging voor een andere economie.

Het is tijd om een grens te trekken. Geen TTIP, geen CETA, geen foute handelsverdragen. Het is tijd voor duurzame en eerlijke handel, voor een nieuwe economie.

Wat bepaalt ons geluk?

Echte voorspoed komt niet voort uit het wegnemen van obstakels voor internationale ondernemingen die steeds meer willen. Ons leven wordt niet beter van het beschermen van de winst van machtige ondernemers tegen democratische beslissingen.

Ons geluk hangt de komende decennia af van de vraag of we erin slagen om ontwrichtende klimaatverandering te bestrijden, of we kunnen voorkomen dat de aarde uitgeput raakt en ons niet meer van voldoende voedsel kan voorzien en of we allemaal eerlijk kunnen meeprofiteren van de rijkdom in de wereld.

De handelsagenda van Nederland en de EU staat dat geluk nu in de weg. Met verdragen als TTIP neemt klimaatvervuiling sneller toe door nog meer gebruik van olie, kolen en gas raakt de bodem van onze aarde sneller uitgeput door nog meer industriële landbouw en wordt de rijkdom oneerlijker verdeeld door nog meer macht en vrijheid voor multinationals.

Iedereen heeft een reden om te komen

Op 22 oktober zeggen wij: tot hier en niet verder. In heel Europa zeggen mensen hetzelfde. In de grootste Europese petitie ooit zeggen 3,5 miljoen Europeanen nee tegen TTIP en CETA. Ook in Amerika en heel veel andere delen van de wereld komen grote massa’s mensen in beweging tegen foute handelsverdragen.

Heel veel mensen over de hele wereld begrijpen dondersgoed wat er op het spel staat. Hoe richten we onze economie in? Wie profiteert ervan? En hoe ziet voorspoed eruit voor ons, onze kinderen en onze kleinkinderen?

Je kunt zaterdag stil blijven en niet je stem verheffen tegen het idee dat we klimaatontwrichting, ongezonder voedsel en minder zeggenschap over onze economie moeten accepteren in ruil voor misschien een euro of twee meer inkomen per week.

Of je kunt zaterdag in beweging komen, je hartenkreet op een stuk doek of karton zetten, je vrienden en familie meenemen en om 13 uur aansluiten op het Museumplein. Voor een grote manifestatie voor duurzame en eerlijke handel, voor een andere economie!

Maak het verschil en kies voor actie. Want iedereen heeft wel een reden om zaterdag de 22e op het Museumplein te staan!

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...