Wordt dit het weer als grote vervuilende bedrijven zo doorgaan?

Grote vervuilende bedrijven liggen op ramkoers met het klimaat. Dat laat de Klimaatcrisis-Index zien. Hoe ziet ons weer er straks uit als deze bedrijven niet veranderen? We hebben met klimaatexpert Margot Ribberink dit weerbericht van de toekomst gemaakt.

Steeds dichterbij

Weersextremen leiden tot klimaatrampen. Dat gebeurt steeds vaker, En steeds dichterbij huis. Denk maar aan de rampzalige overstromingen in Duitsland, België en Limburg vorig jaar. Of aan de enorme bosbranden in Frankrijk deze zomer. En de fatale hagelbui in Spanje een paar maanden geleden.

We kunnen de ergste klimaatrampen nog voorkomen. Als grote vervuilende bedrijven zich houden aan de afspraken van het Parijs-akkoord. Uit de Klimaatcrisis-Index blijkt dat hun huidige plannen nog zwaar onvoldoende zijn. Daarom houden we deze bedrijven nauwlettend in de gaten. En vragen we ze om betere klimaatplannen te maken .

Tegelijkertijd roepen we de overheid op om met strengere regels voor bedrijven te komen. Samen zorgen we dat grote vervuilende bedrijven veranderen.

De blik van de metereoloog

We hebben Margot Ribberink gevraagd wat dit weerbericht van de toekomst met haar doet. Margot: "Nou, ik vond het behoorlijk heftig. Als ik het zo op me in laat werken wat er allemaal op ons afkomt...Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van deze video en leer meer over het verschil tussen weer en klimaat.

Deel de video

Help ons dit belangrijke verhaal bij zo veel mogelijk mensen te krijgen. Deel de video:

Geef tegengas: stuur Shell een sms

Shell moet van de rechter zijn uitstoot met 45% verminderen in 2030. Toch wil Shell vanaf 2024 boren naar gas onder de Wadden. Samen met de Waddenvereniging roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Doe je mee?

Loading...