english

Volg hier live - uitspraak in onze rechtszaak over olievervuiling Shell in Nigeria

Op 29 januari om 11:00 doet de rechter uitspraak in de rechtszaak van 4 Nigeriaanse boeren en Milieudefensie tegen Shell. De uitspraak is via deze site live te volgen.

Wat zijn onze eisen?

Meer dan 13 jaar geleden startte Milieudefensie samen met 4 Nigeriaanse boeren een rechtszaak tegen Shell. De olie die lekte uit de pijpleidingen van Shell vervuilde de akkers en de visvijvers van de boeren. Daardoor gingen hun vissen dood en is landbouw in veel gevallen niet meer mogelijk. Daarom eisen wij in deze rechtszaak het volgende:

  • Shell betaalt de boeren compensatie
  • Shell ruimt fatsoenlijk op
  • Shell voorkomt dat dit in de toekomst nog een keer gebeurt

Hieronder volg je vanaf 11 uur op 29 januari live de uitspraak.

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken. Een verzoek tot toestemming kan schriftelijk gedaan worden bij de persvoorlichter: Maartje Verweij, m.h.verweij@rechtspraak.nl

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...