english

Vijf heerlijke recepten voor een week zonder vlees

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Geen nood: met de juiste vegetarische recepten in huis zul je zien dat je geen vlees nog hebt om lekker te eten. Om je alvast op weg te helpen, delen medewerkers van Milieudefensie vijf heerlijke gerechten.

Broodje Vega ´Pulled Pork´ (Jackfruit)

Bijgerecht, 30 minuten (+ 30 minuten wachttijd) - recept
Heb je ondanks je goede voornemens stiekem een beetje last van vleesverlangen? Door de vlezige structuur is Jackfruit heel geschikt om een heerlijke variant van pulled pork te maken. Bereid je wel voor op gekke blikken van zowel vegetariërs als vleeseters! Extra serveertip: serveer op een lotusbroodje met een rodekoolsalade als topping. - Jurjen

Vegetarische curry

Hoofdgerecht, 4 personen, 35 minuten - recept
Met vijf dochters, weinig tijd en geen ambitie in de keuken, kookten mijn ouders vroeger alleen standaard gerechten. Aardappels, groenten en vegavlees op maandag. Pasta op dinsdag. En niet te vergeten, patatjes op zaterdag. Toen ik een keer in een restaurant een 'gewaagde' gok deed en curry bestelde, was ik verkocht. Deze is sindsdien niet meer weg te slaan uit mijn 'standaard' recepten. - Melisande

Geroosterde groenten-humustaart

Hoofdgerecht, 4 personen, 50 minuten (+ 60 minuten wachttijd) - recept
Als ik deze vega groentetaart tijdens feestjes aan vrienden voorschotel dan denken ze altijd dat ik ontzettend goed kan koken, terwijl mijn vriend wel beter weet. Ben je je aan het voorbereiden op het bikiniseizoen? Gebruik dan deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg dat scheelt best wat calorieën. Dan mag je daarna zelfs nog een toetje! - Hilde

Zelfgemaakte frietjes

Bijgerecht, 30 minuten - recept
Zelf friet maken is ontzettend lekker en simpel. De truc is om de aardappelen goed droog te makeen voordat je ze bakt. Vervolgens kan je de reepjes gewoon in zonnebloemolie in een wokpan bakken. Extra tip: besprinkel de friet met oregano in plaats van zout en maak je eigen mayonaise zonder ei! - Arjan

Pittige aubergine & kokos curry

Hoofdgerecht, 4 personen, 35 minuten - recept
Makkelijk, snel, lekker en ook nog veganistisch. Wat wil je nog meer? Je maakt deze curry met kokosmelk, aubergine, mosterdzaad, komijn, chili, gember en curry blaadjes helemaal af met een paar poppadoms of een schepje rijst. - Marieke

Loading...