english

Van Erf Tot Erf: verhalenbundel nu online!

De afgelopen maanden zijn ruim 100 mensen in het hele land langs gegaan bij boeren. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer over zijn of haar werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van boeren eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken.

Deze unieke verhalen zijn gebundeld in ´Van Erf Tot Erf´. Dit e-book is vanaf vandaag gratis (digitaal) te lezen en te downloaden. Veel leesplezier!

* Het e-book is te downloaden en te lezen op alle digitale formaten (desktop, laptop, tablet en mobiel). Voor optimale functionaliteit raden we je aan om het e-book in Acrobat Reader te openen.

Wat eten we vandaag?

We zoeken recepten voor gezond eten, maar we weten vaak niet meer waar ons eten vandaan komt. Wat is er allemaal nodig om een stuk vlees, groente of melk op tafel te krijgen? Boeren laten dat graag zien.

In onze e-bundel komen melkveehouders, akkerbouwers, pluimveehouders, normale en biologische en biodynamische boeren in de verhalen aan het woord. Ze vertellen over hoe ze werken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze de toekomst van hun bedrijf zien. De interviews leverden veel pareltjes op en zijn vanaf vandaag te lezen in ons e-book.

Chris en Marjanne Borren zijn pluimveehouder in Voorthuizen. “Consumenten missen vaak het inzicht hoe hard er voor de producten gewerkt wordt. Ze weten niet wat het uurloon van een boer is,” zegt Chris Borren. Zijn vrouw hoopt dat consumenten meer streekproducten gaan kopen.

Documentaire 'Boeren met Toekomst'

Naast het e-book heeft In opdracht van Milieudefensie Yara Hannema de documentaire Boeren Met Toekomst gemaakt. In de film delen 3 Nederlandse boeren hun visie over de toekomst van hun werk. Klaar met lezen en wil je meer weten over wat boeren eigenlijk betekent en welke uitdagingen er liggen om eerlijk eten te produceren? Bekijk onze documentaire nu gratis online!

Erfsessies

Naast het e-book heeft Milieudefensie zogeheten Erfsessies georganiseerd in mei en juni. Dat zijn bijeenkomsten op het boerenerf, waar boeren en consumenten met elkaar in gesprek gingen over duurzaam en eerlijk eten. Als we elkaar ontmoeten, ontstaat er meer onderling begrip en respect. Belangrijk, omdat we alleen samen kunnen zorgen voor verandering. Want wat is eerlijk voor de boer, voor het milieu en voor jou?

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...