Unilever, we komen eraan!

Met 2 bussen vol activistische aandeelhouders reden we gisterochtend vroeg naar Londen. Daar stellen we Unilever dé vraag: gaat Unilever zich houden aan het Klimaatakkoord van Parijs? De plannen van Unilever scoren een onvoldoende, blijkt uit onderzoek.

Actrice Gaite Jansen mee op reis
Er heerst een schoolreisje-stemming in de volle bus van Milieudefensie Jong: iedereen heeft er zin in. Er is ook een filmploeg mee die een korte documentaire maakt met Gaite Jansen. Het onderwerp: een zoektocht naar haar rol als klimaatactivist. Ook zij gaat een vraag stellen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Unilever in Londen.

In opdracht van Milieudefensie onderzocht onafhankelijk onderzoeksbureau Profundo de klimaatplannen van Unilever. Het rapport bewijst dat Unilever's plannen bij lange na niet genoeg zijn en voor € 268 miljard aan klimaatschade veroorzaken. Genoeg reden om ook dit jaar onze stem te laten horen tijdens de aandeelhoudersvergadering!

Dit gigantische bedrag is gebaseerd op cijfers van Unilever zelf: de bijgewerkte emissiedoelen voor 2030 en 2039 in Unilever’s nieuwe Climate Transition Action Plan (CTAP) van begin 2024. De plannen komen niet in de buurt van de 48% vermindering van de CO2-uitstoot en zijn dus niet in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.

>Bekijk hier de factsheet (Nederlands)

>Download hier het rapport (Engels)

Kom 31 mei naar de Klimaatmars op de Zuidas

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van bedrijven. Omdat grote vervuilende bedrijven blijven vervuilen. Als zij daar niet mee stoppen, loopt de klimaatcrisis volledig uit de hand. Ben jij 1 van de tienduizenden die we daar verwachten?

Loading...