3 dingen die we hebben geleerd op het Klimaatfestival

De tweede editie van het Klimaatfestival in de Metaal Kathedraal in Utrecht zit erop! We blikken terug op een inspirerende dag en stellen onszelf de vraag: wat hebben we geleerd op het Klimaatfestival?

1. Het festival is de perfecte plek voor bijzondere ontmoetingen

Het festivalterrein was 1 grote ontmoetingsplek:

  • Na de masterclass stelden mensen in de festivaltent hun klimaatvraag aan Reinier van den Berg.
  • Het breihuisje uit Groningen hield bezoekers niet alleen warm. Het was ook een knusse plek om nieuwe contacten te leggen en persoonlijke verhalen te delen. 
  • Bij Het Klimaatmuseum gingen mensen met elkaar in gesprek en fantaseerden over oplossingen voor een schone en duurzame toekomst.
  • Jongeren Milieu Actief bracht mensen in contact met jonge klimaathelden tijdens hun dubbele speeddate sessies.
  • Een echte klimaatpater vergaf de klimaatzondes van onze bezoekers.
  • Onze coole pinguïns deelden heerlijke fruitijsjes uit.

Kortom, het festival was de perfecte setting voor ontmoetingen en nieuwe inzichten! Blik je samen met ons terug?

2. We kunnen de regen niet tegenhouden, klimaatverandering hopelijk wel

Dee week voor het Klimaatfestival hebben we het weerbericht angstvallig in de gaten gehouden. Het leek erop prachtig weer te worden. Maar niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland: op het Klimaatfestival kwam het met bakken uit de hemel. Gelukkig konden we bijna alle onderdelen naar binnen verhuizen, was de sfeer gezellig en is het festival niet in het water gevallen. Regen… je houdt het niet tegen. Maar we kunnen wel iets doen voor een beter klimaat, door samen te werken en in actie te komen. Dat brengt ons gelijk op punt 3.

3. Samen maken we het verschil

Samen krijg je meer voor elkaar dan alleen. Zo konden bezoekers mede-eiser worden in onze klimaatzaak tegen Shell. Of  een ansichtkaart naar hun bank sturen met de vraag te stoppen met investeren in foute palmoliebedrijven. De geschiedenis laat zien dat positieve veranderingen mogelijk zijn als mensen in actie komen. Samen vormen we de kracht die een eerlijke en duurzame wereld mogelijk maakt.

Bekijk hier enkele hoogtepunten van ons festival

De foto's zijn gemaakt door Dorotea Pace.

In het bijzonder danken wij de Metaal Kathedraal en Utrecht Natuurlijk, die hebben geholpen bij de totstandkoming van het Klimaatfestival. Verder danken we de volgende sprekers, artiesten en organisaties die ons hebben geholpen om het festival tot een groot succes te maken: Reinier van den Berg, Jan Terlouw, Talitha Muusse, FNV, Fawaka, Klimaatgesprekken, Lisa goes Vegan, Robin Bukenya, Moi, le voisin, Florian Wolff, De Stokers, Lucky Fonz III, Rammenas, Punkdog, Bakblik, de Klimaatpater, Het Terugspeeltheater, Roger Cox, Het Klimaatmuseum, NICE fruitijsjes, het Klimteam, Het Mobiele Naaiatelier, Advident, Project CeCe, Greenpeace, FossielVrij, Utrecht Klimaatneutraal 2030, Jongeren Milieu Actief, Carbon Killer, Fungi for Good, Wise en Green Office.

Heb je de inspiratielezing van Jan Terlouw gemist?  Treur niet, je kan hem hier terugkijken:

 

Stuur grote vervuilers de Laatste Aanmoediging

Dit voorjaar is het erop of eronder. Grote bedrijven spelen een beslissende rol in de klimaatcrisis. Tijdens hun jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stemmen zij over hun toekomst. En die van ons klimaat. Stuur de laatste aanmoediging en overtuig CEO's om het juiste te doen.

Loading...