english

Succes! PvdA is om. CETA verliest meerderheid Eerste Kamer

Geweldig nieuws! De PvdA trekt zijn steun voor CETA in. Het kabinet heeft daarmee geen meerderheid meer in de Eerste Kamer voor dit handelsverdrag. En afhankelijk van de ChristenUnie ook niet in de Tweede Kamer.

Stuur de Christenunie een mail

De afgelopen 5 jaar voerden wij campagne tegen handelsverdrag CETA. Een verdrag dat schadelijk is voor mens, dier en milieu. En met succes blijkt vandaag. Mede dankzij al jullie berichten via wijstoppenceta, hebben we de PvdA zover gekregen om tegen dit handelsverdrag te stemmen. Hiermee is een meerderheid van de Eerste Kamer tegen CETA. Dit betekent dat het kabinet naar Brussel zal moeten om het verdrag opnieuw open te breken.

Haal ook de ChristenUnie over tegen te stemmen

Voor een meerderheid in de Tweede Kamer hebben we alleen nog de ChristenUnie nodig.

 Help ons hierbij!
Stuur nu een bericht aan de ChristenUnie en roep hen op tegen CETA te stemmen. 

We blijven kritisch

We kijken nu kritisch naar de verbeteringen die de PvdA bepleit. Freek Bersch van Milieudefensie: “Terecht wil PvdA sterkere bescherming van arbeidsrechten, dierenwelzijn en milieu. Maar ze zijn onduidelijk over het aanpakken van de macht die CETA aan multinationals geeft om landen aan te klagen buiten de nationale rechter om. Zolang dat claimsysteem voor multinationals overeind blijft, is de stap van de PvdA niets meer dan symboolpolitiek.

Ook zegt de PvdA niks over het aanpakken van de landbouwafspraken in CETA. Bersch: "De PvdA stelt niet voor om de oneerlijke concurrentie voor boeren aan te pakken. Een partij die voor duurzame landbouw en een eerlijk inkomen voor boeren is, moet ook de vrijhandel in voedsel aanpakken.”

Wij blijven ons inzetten voor eerlijke handelsverdragen die goed zijn voor mens, dier en milieu. Jij ook?

>>Stuur de Christenunie een bericht.

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...