english

Shell's twitterpoll zorgt voor geweldige reacties

Shell zette een poll op Twitter met daarin de vraag: wat wil jij doen tegen klimaatverandering? Gekker moet het niet worden. Zo dachten gelukkig meer mensen erover. Ze gaven Shell een koekje van eigen deeg. Lees 7 geweldige reacties.

De poll van Shell op Twitter

De tweet van Shell ging viraal, maar niet op de manier zoals Shell bedacht had. 

1. Alexandria Ocasio-Cortez

De reactie van het jongste vrouwelijke congreslid van de VS werd maar liefst 350.000 keer geliked.

2. Greta Thunberg

3. Katharine Hayoe

4. Peter Kalmus

5. Bill Weir

6. Sunrise movement

7. RAN

Dat krijg je ervan Shell

Shell druipt af met staart tussen de benen

De poll ging 8 uur na lancering weer offline.

Steun onze rechtszaak tegen Shell

Wij hebben zelf ook iets bedacht om iets te doen aan Shells CO2 uitstoot. Namelijk een rechtszaak. Wij willen dat een rechter van Shell eist dat het zijn bedrijfsplannen in lijn brengt met de doelen van het klimaatakkoord. Want ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen.

Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons en word lid van Milieudefensie. 

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...