Shell, houd je je eigenlijk wel aan het vonnis?

Wat doet Shell om het vonnis van de Klimaatzaak uit te voeren? Wij waren bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AGM) in Londen om het bedrijf die vraag te stellen.

Tijdens zijn aandeelhoudersvergadering maakte Shell bekend wat de plannen zijn voor het komende jaar. Een goed moment dus om Shell aan het vonnis van de rechter te herinneren. Campagneleider Nine de Pater was in Londen om Shell te vragen: houd je je eigenlijk wel aan het vonnis?

Nine de Pater: "Shell is nog altijd een van de grootste vervuilers ter wereld. Ondanks het oordeel van de rechter blijft Shell zoeken naar nog meer olie en gas. Als Shell het vonnis serieus zou nemen zou het die zoektocht per direct staken. Daarom vroeg ik het bestuur om een simpele ja of nee: Gaat Shell in 2030 minimaal 45% minder CO2 uitstoten in absolute zin in de hele keten (dus Scope 1, 2 en 3) ten opzichte van 2019?"

Geen ja betekent nee

Helaas: Shell wilde niet reageren met ja of nee. Het bedrijf zegt alleen dat hij zijn best doet. Shell vervolgt dat hij in hoger beroep is gegaan omdat hij het niet eerlijk vindt dat andere bedrijven het vonnis niet hoeven uit te voeren.

Maar geen ja, betekent nee. Shell kiest ervoor om door te gaan met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering. Daarmee bedreigt het bedrijf mensenlevens wereldwijd, nu en in de toekomst. Het antwoord van Shell op onze vraag nemen we mee in het hoger beroep.

Help mee: doneer voor het hoger beroep

Shell ging in hoger beroep tegen het vonnis van de rechter. Help ons opnieuw winnen van 1 van de machtigste en rijkste bedrijven in de wereld.

Beeld bovenaan: Een portret van Nine de Pater. Nine is bij de aandeelhoudersvergadering van Shell in Londen.

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...