english

Ruim 11.000 e-mails naar minister Kaag

Binnen 4 weken, tussen 13 januari en 12 februari 2018, hebben meer dan 11.000 mensen handelsminister Sigrid Kaag een e-mail gestuurd met de boodschap 'bescherm mens en milieu, niet de winst van multinationals.' Dank aan alle deelnemers!

En het eerste succes van de e-mailactie is een feit: brievenbusmaatschappijen kunnen straks géén claims meer indienen. Dat betekent uiteindelijk 75% minder claims via Nederland. Een groot succes!

2455e7fc-3a43-489a-a900-480d1f44aafb.jpeg
Ronald Roosdorp (links) ontvangt de eindstand van de e-mailactie

Dit mooie nieuws kwam vrijdag 9 februari van Ronald Roosdorp, hoofd internationale handel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was te gast tijdens onze ISDS-avond in Amsterdam. Ook nam Roosdorp, namens de minister, de eindstand van onze e-mailactie in ontvangst uit handen van campagneleider Economie Freek Bersch.

Nog geen reactie van de minister

We wachten nog  op een reactie van minister Sigrid Kaag zelf. Misschien is het een goed teken, dat we dat antwoord nog niet hebben. Ze zit er pas een paar maanden en is nog volop bezig met het ontwikkelen van haar eigen visie op buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

Samen met Both ENDS, TNI, SOMO en anderen zullen we er alles aan doen om de minister én het parlement te laten kiezen voor mensen boven multinationals.

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...