english

Oproep aan overheid: presenteer eind oktober een 1,5°C scenario voor exportsteun

De klimaatcrisis is urgent. Daarom moeten Nederland en andere landen nog dit jaar stoppen met exportsteun voor fossiele energieprojecten. Nu gemiddeld 1,5 miljard euro per jaar.

 De ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken presenteerden een Verkenning (onderzoek van de mogelijkheden) aan de Tweede Kamer, maar die is onvoldoende. Dat vinden Both ENDS, Milieudefensie en Oil Change International. De Verkenning is er niet in geslaagd om aan de 1,5°C uitdaging te voldoen. In een reactie stuurden de drie daarom deze oproep aan staatssecretaris Vijlbrief en minister Kaag.

Eerder schreven Both ENDS, Milieudefensie en Oil Change International al een nota met aanbevelingen voor een exportkredietverzekering in lijn met de 1,5°C doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Oproep aan overheid: presenteer eind oktober een 1,5°C scenario voor exportsteun'
Reactie Verkenning Milieudefensie, Both ENDS, Oil Change International.pdf — 55 KB

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...