Oproep aan overheid: presenteer eind oktober een 1,5°C scenario voor exportsteun

De klimaatcrisis is urgent. Daarom moeten Nederland en andere landen nog dit jaar stoppen met exportsteun voor fossiele energieprojecten. Nu gemiddeld 1,5 miljard euro per jaar.

 De ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken presenteerden een Verkenning (onderzoek van de mogelijkheden) aan de Tweede Kamer, maar die is onvoldoende. Dat vinden Both ENDS, Milieudefensie en Oil Change International. De Verkenning is er niet in geslaagd om aan de 1,5°C uitdaging te voldoen. In een reactie stuurden de drie daarom deze oproep aan staatssecretaris Vijlbrief en minister Kaag.

Eerder schreven Both ENDS, Milieudefensie en Oil Change International al een nota met aanbevelingen voor een exportkredietverzekering in lijn met de 1,5°C doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Oproep aan overheid: presenteer eind oktober een 1,5°C scenario voor exportsteun'
Reactie Verkenning Milieudefensie, Both ENDS, Oil Change International.pdf — 55 KB

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...