english

Reactie op stikstofmaatregelen: Zo raakt Nederland niet uit de stikstofimpasse

Amsterdam, 24 april 2020 - Vandaag presenteerde het kabinet een set maatregelen om stikstof terug te dringen en natuurherstel mogelijk te maken. Milieudefensie waarschuwt in een gezamenlijke reactie met natuur- en milieuorganisaties.

twitter"De door het kabinet voorgestelde stikstofreductie is te laag. Zo blijft de natuur achteruit gaan, komen we onze wettelijke verplichtingen niet na en raakt Nederland niet uit de stikstofimpasse.

Het voorstel biedt – in het beste geval – slechts de helft van de reductie die nodig is: 50% in 2030. Bovendien wordt uitgegaan van streefwaarden, terwijl harde doelen met wettelijke borging nodig zijn. Alleen dan ontstaat zekerheid voor economische ontwikkeling én daadwerkelijk natuurherstel."

Natuur- en milieuorganisaties: Mobilisation for Environment, Milieudefensie, Greenpeace, Vogelbescherming Nederland, Werkgroep Behoud De Peel en de Waddenvereniging.

 

Volg campagneleider Bram van Liere op twitter

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...