english

Rapport: (on)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven

Milieudefensie heeft I&O Research gevraagd onderzoek te doen naar hoe mensen in Nederland aankijken tegen schaalvergroting in de (melk)veehouderij en het produceren voor de export.

Bijna driekwart keurt de ontwikkeling van schaalvergroting af. De helft van de Nederlanders meent dat ‘het essentieel is dat vlees- en zuivelbedrijven tot de internationale top blijven behoren’. Maar niet tegen iedere prijs. Als dit betekent dat kleinere Nederlandse boerenbedrijven moeten sluiten is 60% het hiermee oneens en slechts 13 procent het eens. De meningen zijn verdeeld over het al dan niet produceren voor vlees en zuivel voor de export buiten de Europese Unie.

Lees het volledige I&O onderzoek ‘(On)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven’.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Rapport: (on)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven'
Rapport_Milieudefensie - Schaalvergroting Nederlandse veehouderijen.pdf — 280 KB

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...