english

Rapport: (on)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven

Milieudefensie heeft I&O Research gevraagd onderzoek te doen naar hoe mensen in Nederland aankijken tegen schaalvergroting in de (melk)veehouderij en het produceren voor de export.

Bijna driekwart keurt de ontwikkeling van schaalvergroting af. De helft van de Nederlanders meent dat ‘het essentieel is dat vlees- en zuivelbedrijven tot de internationale top blijven behoren’. Maar niet tegen iedere prijs. Als dit betekent dat kleinere Nederlandse boerenbedrijven moeten sluiten is 60% het hiermee oneens en slechts 13 procent het eens. De meningen zijn verdeeld over het al dan niet produceren voor vlees en zuivel voor de export buiten de Europese Unie.

Lees het volledige I&O onderzoek ‘(On)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven’.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Rapport: (on)wenselijkheid van schaalvergroting boerenbedrijven'
Rapport_Milieudefensie - Schaalvergroting Nederlandse veehouderijen.pdf — 280 KB

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...