Rapport KLM: meer uitstoot in plaats van minder

Nieuw onderzoek wijst uit: midden in de klimaatcrisis gaat KLM méér CO2 uitstoten in plaats van minder. Dat is de schokkende conclusie van het rapport Evaluation of KLM's Climate Plan.

Het gaat om een rapport van de Breda University of Applied Sciences, geschreven door luchtvaartexpert Paul Peeters in opdracht van Milieudefensie. De klimaatambities van KLM zijn niet alleen veel te slap om aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen, ze blijken ook nog eens onhaalbaar.

Niet 12% minder, maar 6% méér uitstoot in 2030

Uit het rapport van de Breda University blijkt dat KLM iedereen voor de gek houdt. De KLM-ambitie om de uitstoot daadwerkelijk te verminderen blijkt allereerst slechts 12% (in 2030) te zijn. Onderzoek toont echter aan dat de maatregelen om met 12% te verminderen voor een deel niet zijn ingevuld en zelfs niet eens haalbaar zijn. Doordat KLM ook nog een kwart méér wil gaan vliegen, concluderen de onderzoekers dat KLM in 2030 juist 6% méér gaat uitstoten.

Hier lees je het nieuwsbericht over het KLM-rapport
Hier vind je de factsheet over het KLM-rapport

Download hier het rapport.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Rapport KLM: meer uitstoot in plaats van minder'
KLM climate plan evaluation_V_Final.pdf — 6231 KB

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...