english

Podcast #4: Fossiele subsidies - met Laurie van der Burg, campaigner bij Milieudefensie

Nederland geeft ruim 2 keer zoveel subsidie aan fossiele brandstoffen dan aan duurzame energie. Dit blijkt uit recent onderzoek van Laurie van der Burg (campaigner bij Milieudefensie) en een aantal milieuorganisaties. Hoe kan het dat Nederland nog zoveel investeert in vervuiling? En wat kunnen we eraan doen? In deze podcast kom je er achter.

Anderhalve graad is dé podcast over klimaatverandering. In elke aflevering bespreken hosts Laura van Rutten en Lowie Kok een klimaatonderwerp met een gast die daar alles over weet. 

Je kan luisteren via SpotifyiTunes of Soundcloud.

Luister de podcast:

Shownotes:

  • Lees meer over het onderzoek
  • Hervorming van subsidiebeleid in India (rijke huishoudens leverden vrijwillig hun subsidie in, zodat het geld beter besteed kon worden)
  • Klimaatzaak van Urgenda
  • Klimaatzaak tegen Shell

Vragen, ideeën of tips? Laat een reactie achter op sociale media, het podcastkanaal of stuur een mailtje naar anderhalvegraad@milieudefensie.nl.

Feed-icon.png

Wat vind jij? Moet Nederland stoppen met het geven van fossiele subsidies?

Geef je mening

 

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...