Oproep aan kabinet: ‘Maak van Klimaat de Rode Draad'

Amsterdam, 24 juni 2020 - Actievoerders doen vrijdagochtend 26 juni een oproep aan het kabinet om duurzaam uit de coronacrisis te komen. Langs de Hofvijver in Den Haag wordt een rode draad gespannen, vol met persoonlijke boodschappen van mensen uit het hele land.

Zij willen dat hun geld wordt geïnvesteerd in een eerlijke, groene toekomst en nodigen de politiek uit om zich aan te sluiten. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Greenpeace, Milieudefensie en DeGoedeZaak in samenwerking met Jongeren Milieu Actief, Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Van Groningen tot Middelburg

Niet alleen in Den Haag maar van Groningen tot Middelburg trekken jong en oud een Rode draad voor het klimaat. Er wordt vrijdag 26 juni gedemonstreerd in onder andere Deventer, Eindhoven, Middelburg, Groningen, Wageningen, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch.

Draagvlak voor duurzaam herstel groeit

Volgens de initiatiefnemers groeit het draagvlak voor een duurzaam herstel in een tijd dat de overheid miljarden steekt in de economie. Dat blijkt uit de petities waarmee zij de politiek oproepen om niet te investeren in het verleden maar een stap vooruit te zetten. Deze petities zijn inmiddels ruim 120.000 keer ondertekend. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ geeft deze mensen een stem.

Vraag om groen herstel loopt als rode draad door oproep aan het kabinet

De boodschappen voor het kabinet zijn tijdens gesprekken verzameld. Vrijdag hangen ze bij de Hofvijver aan een symbolische rode draad. Een bloemlezing uit de ingestuurde berichten:

“De toekomst van onze kinderen hangt af van de besluiten die we nu nemen.” Gerian

“Op een eindige planeet is oneindige groei waanzin.” Joos

“Zonder leefbare planeet is er ook geen economie.” Amber

“Dat de meest overlastgevende en klimaat vernietigende sector met het meeste geld in de lucht wordt gehouden.
Dat doet mij pijn. Het is niet uit te leggen aan de volgende generatie.” Bastiaan

“Als we nu geld gaan pompen in vervuilende industrieën,
verspelen we onze kans om de ergste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.” Eva

 

 

  • Lees de Klimaatthermometer: Onder de noemer Operatie Klimaat trokken honderden vrijwilligers van Milieudefensie door het land en vroegen mensen om hun mening. Ook online konden mensen aangeven wat zij belangrijk vonden. In totaal deden 33.288 mensen mee. 

Word lid van Milieudefensie

Terwijl de klimaatcrisis steeds zichtbaarder wordt, laten politici en grote vervuilers het afweten. In je eentje los je dat niet op. Dankzij onze leden lukt dat wel. We hebben invloed en krijgen veel voor elkaar. Met meer leden kunnen we meer doen. Doe je mee?

Loading...