Meerderheid Nederlanders: activisten mogen bedrijven en directeuren aanklagen

Verreweg de meeste Nederlanders vinden dat activisten een bedrijf of de directeur van een bedrijf mogen aanklagen. Goede redenen zijn: klimaatvervuiling, slecht werkgeverschap of het overtreden van de wet. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling van I&O Research.

Van de ondervraagden vindt 88% het (onder voorwaarden) acceptabel dat activisten een bedrijf aanklagen. 83% vindt dat activisten ook de directeur zelf mogen aanklagen.

Wat verder opvalt, is dat het draagvlak voor klimaatactivisten het afgelopen half jaar flink is gegroeid. Het aandeel Nederlanders dat stelt dat activisten doorgaans op hun steun kunnen rekenen, is sinds de zomer van 2022 gestegen van 14 tot 22%.

Foto bovenin: Milieudefensie en heel veel mede-eisers leveren de dagvaarding voor de Klimaatzaak af bij het toenmalige hoofdkantoor van Shell in Den Haag.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Meerderheid Nederlanders: activisten mogen bedrijven en directeuren aanklagen'
Opinieonderzoek over demonstraties Milieudefensie.pdf — 177 KB

Stuur een kaartje naar Shell

Shell maakt plannen om naar olie en gas te boren op meer dan 750 plekken wereldwijd: van de Waddenzee tot Argentinië. Daarmee laat Shell zien het vonnis van de klimaatzaak niet serieus te nemen. Geef tegengas en stuur de bestuursleden van Shell een kaartje.

Loading...