english

We staan op een kruispunt: op de oude weg verder of een nieuwe richting op?

Directeur Donald Pols blikt terug op de tweede thuiswerkweek. En hij kijkt vooruit. Want natuurlijk gaat het nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier beter uit. Bekijk de videoboodschap.

Hieronder vind je de tekst van Donald uit de video:

De tweede thuiswerkweek zit erop. Een nieuwe werkelijkheid die veel van ons allemaal vraagt. Onwerkelijk, ook omdat de lente volop is begonnen. De natuur trekt zich helemaal niks aan van corona. Zo anders dan het nieuws dat ons dagelijks bereikt.

Zorgen voor elkaar

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik moest wennen. Videovergaderingen zijn vermoeiend. Overzicht houden is lastig. En kinderen thuis... Klein leed natuurlijk, vergeleken met wat er in de wereld aan de gang is. Want mijn gezin en ik zijn in ieder geval nog gezond. Ik hoop jullie ook.

Mijn gedachten zijn bij de mensen die het nu zwaar hebben. En bij de mensen die ons land draaiend houden. De mensen in de zorg, en de caissières en vakkenvullers . Zij zorgen voor ons. En wij kunnen voor hun zorgen door afstand te houden en de adviezen van de overheid op te volgen.

Het gaat meer dan ooit om zorgen voor elkaar. Om mensen die alleen zijn te bellen, of om boodschappen te doen voor je oude buurman of buurvrouw.

Ondertussen gaat ons werk ‘gewoon‘ door. Natuurlijk zijn alle activiteiten buiten en op ons kantoor stilgelegd. En onze ledenvergadering is uitgesteld. Ondertussen zoeken we naar nieuwe manieren om van ons te laten horen.

Nadenken over hoe we verdergaan

Alle aandacht is nu gericht op de coronacrisis en op het indammen van het virus. Tegelijkertijd beginnen we ons zorgen te maken over de economische gevolgen. Over de banen van mensen. Wat dat betreft is deze crisis een moment om na te denken over hoe we verdergaan. We staan op een kruispunt. Hoe gaan we die economische crisis straks oplossen? Gaan we op de oude weg verder of kiezen we een nieuwe richting?

Door de coronacrisis denken we na over de wereld en ons land. Willen we echt zo verder? De oude manier werkt niet meer. Laten we bouwen aan een nieuwe, duurzame en eerlijke economie en samenleving. De contouren kennen we al. En het begint met wat we nu om ons heen zien: saamhorigheid, daadkracht en een overheid die verantwoordelijkheid neemt. We kunnen dit. Een economie die goed is voor mensen, het klimaat en de natuur. Een mooie toekomst voor iederéén.

Misschien vind je het te vroeg voor dit verhaal. Dat begrijp ik wel. Maar ik krijg toch hoop door dat beeld. Iets om samen voor te strijden. Daarom starten we binnenkort met een nieuw initiatief. En ik hoop dat jij ook meedoet.

Donald-Pols--digitale-staking

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...