Onderzoek naar de klimaatplannen van 7 banken, verzekeraars en pensioenfondsen

We lieten de klimaatplannen van 7 Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen onderzoeken. Dit zijn de resultaten.

Dit nieuwe onderzoek is het vervolg op de Klimaatcrisis-Index van 2022. Het onderzoek is gedaan door het onafhankelijke onderzoeksbureau SEO.

Dit onderzoek laat zien in hoeverre de klimaatplannen van 7 Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen voldoen aan de internationale afspraken die we als Nederland hebben gemaakt om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

De resultaten van het onderzoek zijn teleurstellend en verontrustend: geen enkele bank, verzekeraar of pensioenfonds doet genoeg. Geen enkel bedrijf zit in het groen. Sterker nog: al deze bedrijven liggen – nog steeds – op ramkoers met het klimaat.

Foto bovenin: bankbiljetten, gevouwen in de vorm van vlinders, vliegen rond vervuilende fabrieken.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Onderzoek naar de klimaatplannen van 7 banken, verzekeraars en pensioenfondsen'
de Financiele Editie.pdf — 2816 KB

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...