Ondanks corona zegt Nederland: 'kabinet mag niet minder doen aan klimaat'

Bijna 8 op de 10 Nederlanders vinden dat het kabinet ook nu klimaatverandering moet blijven aanpakken. Ondanks de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek. Maar het kabinet wil de klimaatplannen uitstellen. Wij roepen het kabinet op dat niet te doen, want het is niet nodig. Doe je mee?

Teken de oproep

Kabinet moet doorgaan met klimaat  

Verreweg de meeste Nederlanders (77%) vinden dat het kabinet ook nu minstens evenveel moet doen aan klimaatverandering. 41% vindt dat het kabinet zelfs meer of veel meer moet doen.  Een kleine minderheid (17%) vindt dat het kabinet minder moet doen. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research vorige week voor ons deed.

Zorgen om klimaat toegenomen

Nederland en de wereld staan op zijn kop door de coronacrisis. Toch heeft dat de zorgen over het klimaat niet weggenomen. Vergeleken met een maand geleden, maken zelfs iets meer mensen zich zorgen. Het aantal mensen dat zich veel of enige zorgen maakt, steeg van 65% tot 71%. Vooral het aantal mensen dat zich véél zorgen maakt is iets toegenomen.

Door corona denken we na over wat echt van waarde is

6 op de 10 Nederlanders zijn door de coronacrisis aan het denken gezet. Ze denken na over de samenleving en de economie, en hoe we die in de toekomst anders in kunnen richten. De helft is wel pessimistisch over de kans dat dit gaat lukken. Des te meer reden om onze oproep aan de politiek te steunen.

Teken de oproep aan de politiek

Het is bemoedigend om te zien dat zoveel mensen het klimaat niet zijn vergeten. Want de klimaatcrisis vraagt ook om onze aandacht. Steun daarom onze oproep aan de politiek. Laten we straks, als we onze economie weer op gaan bouwen, tegelijkertijd de klimaatcrisis aanpakken. Bijvoorbeeld met een groen banenplan. Door groene voorwaarden te verbinden aan de steun die grote bedrijven krijgen. En geen geld meer te stoppen in vervuiling. Teken de oproep voor duurzaam herstel.

Teken de oproep

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...