Postcode Loterij schenkt ruim 376 miljoen voor mens en natuur

Miljoenensteun voor herstel Nederlandse biodiversiteit, ‘s werelds grootste natuurgebied Kavango Zambezi, voor maatschappelijk ondernemerschap en de strijd tegen mensenrechtenschending.

milieudefensie (1).jpg

Onze directeur Donald Pols neemt samen met voorzitter Nicole Bakker en relatiemanager Esther Martens een cheque in ontvangst van 1,35 miljoen euro. Wij zijn heel erg blij met dit prachtige bedrag en bedanken alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 1996 ontvangt Milieudefensie jaarlijks forse steun van de Nationale Postcode Loterij. Foto's: Roy Beusker Fotografie

Miljoenen voor herstel van biodiversiteit

We feliciteren vereniging Natuurmonumenten die een bijdrage van 1,79 miljoen euro krijgt om aan de slag te gaan met het Naardermeer. En met de moerasnatuur. zodat de otter zich hier weer voorgoed kan vestigen. Onlangs werden ook Deltaplan Biodiversiteit, IUCN NL en SoortenNL verrast met een bijdrage voor het herstel van Nederlandse biodiversiteit.

Boost voor grootste natuurgebied ter wereld

Ook feliciteren we het Wereld Natuur Fonds (WNF), African Parks en Peace Parks voor de schenking van 16,9 miljoen euro uit het Droomfonds voor het project Onbegrensd door Afrika. Zij komen met een reddingsplan om te voorkomen dat het unieke natuurgebied Kavango Zambezi door klimaatverandering en menselijk handelen verdwijnt. In nauwe samenwerking met lokale partners gaan zij de zoetwatervoorziening in het gebied beschermen en natuurparken met elkaar verbinden, zodat een rijk landschap ontstaat voor kwetsbare diersoorten. Dit creëert bovendien volop kansen voor de bewoners van het gebied, die vaak in armoedige omstandigheden leven.

Miljoenen voor de strijd tegen schending van mensenrechten

Mensenrechtenorganisatie The Sentry ontvangt een bedrag van 6,3 miljoen euro om corruptie en zelfverrijking van oorlogsmisdadigers wereldwijd tegen te gaan. Zij beschermt hiermee kwetsbare bevolkingsgroepen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld, voornamelijk in Oost en Centraal Afrika. Ook THORN krijgt een cheque, van 1,5 miljoen euro, waarmee zij met slimme technologie online seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd tegengaan. En KidsRights ontvangt een schenking van 1,5 miljoen euro om kinderrechten te beschermen in Nederland en daarbuiten.

Speciale aandacht voor maatschappelijk ondernemerschap

500_professormuhammadyunushoudteenkrachtigetoespraak.jpg

Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet Professor Muhammad Yunus, sprak tijdens de avond over de kracht van sociaal ondernemerschap: “Sociaal ondernemerschap werkt oneindig door. Als je dit op de juiste manier inzet, dan kunnen er ongelofelijk veel mensen van profiteren zonder dat het keer op keer geld kost.” Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van 2,49 miljoen euro voor zijn stichting Yunus & You Foundation. Met deze bijdrage kan de stichting de jeugdwerkeloosheid in Afrika tegengaan door financiële steun, training en advies aan sociaal ondernemers in Oeganda en Kenia.

Op het gebied van maatschappelijk ondernemerschap ontvangen dit jaar veel meer organisaties een schenking. Zoals Vogelbescherming Nederland, Sea Ranger Service, Cordaid en Oxfam Novib.

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.NPL.png

Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.

Volg de Nationale Postcode Loterij op Facebook en Twitter.

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...