Milieudefensie en de vakbond gaan samen in gesprek met banken en verzekeraars

Hoe zorg je als werknemer van een bank, fonds of verzekeraar dat jouw werkgever helpt bij het aanpakken van gevaarlijke klimaatverandering? Samen met FNV organiseren wij 24 januari een gespreksavond over de impact van de financiële sector op het klimaat.

Werk jij in de financiële sector en wil je iets goeds doen voor de aarde en het klimaat? Dit is je kans om met de vakbond en de klimaatbeweging te praten over jouw klimaatzorgen. 

Banken, pensioenfondsen en verzekeraars hebben namelijk een enorm negatieve impact, zo blijkt uit ons onderzoek. De financiële sector kan een hoop bijdragen aan het tegengaan van gevaarlijke klimaatverandering. En als jij in deze sector werkt heb ook jij invloed.

"Werknemers bij grote instellingen zoals banken en verzekeraars kunnen een enorme rol spelen in de verduurzaming van hun bedrijf. Daarvoor hebben ze goede argumenten en medestanders nodig, dus het is heel belangrijk dat dit soort bijeenkomsten vaker gebeuren." - Maina van der Zwan van Milieudefensie.

Waar gaat ons geld naartoe?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gespreken over vragen zoals: Wat is de impact van de activiteiten van jouw werkgever op het klimaat? Wat is de kritiek vanuit ngo’s op het beleid en op welke cijfers baseren zij die kritiek? Hoe kunnen we als werknemers zorgen dat onze organisatie bijdraagt aan het voorkomen van gevaarlijke klimaatverandering?

Ook de directeur van Milieudefensie, Donald Pols, is aanwezig. Hij zal spreken over de samenwerking tussen FNV en Milieudefensie.

Praat mee!

Werk jij bij een bank, verzekeraar of (pensioen)fonds? Wil je meer weten over de impact van jouw werkgever? Of heb jij goede ideeën over dit onderwerp die je wil delen? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst op 24 januari.

Wanneer? Dinsdag 24 januari van 19.30 tot 21.00 uur. Met borrel na afloop.
Waar? Karin Adelmund zaal, Centraal Vakbondshuis FNV, Hertogswetering 159, Utrecht.
Het vakbondshuis is goed bereikbaar met het OV (NS-station Utrecht Leidsche Rijn) en de auto.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de FNV, met steun van het Netwerk Klimaat FNV (in oprichting). 

Foto bovenin: bankmedewerker in gesprek met medewerkers Milieudefensie tijdens actie tegen ontbossing.

Kom 31 mei naar de Klimaatmars op de Zuidas

Op vrijdag 31 mei nemen we de Amsterdamse Zuidas over. Hét symbool van de macht van bedrijven. Omdat grote vervuilende bedrijven blijven vervuilen. Als zij daar niet mee stoppen, loopt de klimaatcrisis volledig uit de hand. Ben jij 1 van de tienduizenden die we daar verwachten?

Loading...