english

Dit is waarom wij een klacht indienen tegen ING

Al jaren steekt ING geld in palmoliebedrijven waarvan ze weet dat zij steeds opnieuw in de fout gaan. Deze bedrijven maken zich schuldig aan ontbossing, kinderarbeid of landroof. ING weet dit, maar blijft investeren in deze bedrijven. Daarom dient Milieudefensie vandaag een OESO-klacht in tegen de ING.

Vind jij ook dat er Europese regels moeten komen tegen foute investeringen als die van ING? Teken de petitie, dan gaan we daarvoor zorgen!

Teken de petitie

ING houdt zich niet aan de internationale afspraken

Op 5 juli 2019 dienen wij een klacht in tegen ING bij de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). ING houdt zich namelijk niet aan de OESO-richtlijnen. Dat zijn internationale richtlijnen over maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven. Ze bieden handvatten hoe deze bedrijven om moeten gaan met bijvoorbeeld kinderarbeid, mensenrechten en milieu. De Nederlandse overheid ondersteunt deze richtlijnen: bedrijven die in Nederland werken moeten zich hieraan houden.

childlabour.jpg

ING al jaren op de hoogte van misstanden

ING weet al heel lang dat palmoliebedrijven Noble Group Ltd., Bolloré Group (Socfin Group SA) en Wilmar International Ltd. herhaaldelijk in de fout gaan. Toch blijft de bank geld steken in deze bedrijven. ING draagt zo bij aan grootschalige kap van tropische regenwoud, kinderarbeid en landroof.

‘Al sinds begin van deze eeuw stellen we ING op de hoogte van de misstanden in de industriële palmolie-sector. ING zegt verbonden te willen blijven aan deze bedrijven en ze op die manier te dwingen tot duurzame keuzes. Maar kun je na al die jaren werkelijk nog steeds geloven dat deze bedrijven hun leven gaan beteren?' Miriam Vreman - Campaigner Milieudefensie

Er zijn regels nodig om foute investeringen te stoppen

Met jouw geld worden mensenlevens en het klimaat in gevaar gebracht. Niet door jou, maar door banken en pensioenfondsen die jouw geld uitlenen aan de verkeerde bedrijven. Bedrijven die tropische bossen slopen, mensen van hun land verjagen, kinderen uitbuiten en het milieu vervuilen. Dat moet stoppen.

Banken en pensioenfondsen komen niet vanzelf in beweging. Daarom vragen wij om Europese regels die foute investeringen onmogelijk maken. Jij kan vandaag nog helpen: Vraag politici om regels tegen foute investeringen.

Teken de petitie

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...