english

Manual (handleiding): How we defeated Shell

In the manual 'How we defeated Shell' we describe how we took oil giant Shell to court and won! On May 26, 2021, we won the Climate Case against Shell. The judge ruled in this lawsuit that Shell must reduce its CO2 emissions by 45% compared to 2019.

It is the first time that a change in policy has been demanded from a polluting company instead of compensation. Never before in history has a judge ruled that a major polluter must align its plans with the Paris climate agreement. Groups all over the world can use this manual to sue big polluters in their own country.

Dutch

In de handleiding 'How we defeated Shell' beschrijven we hoe we miljardenbedrijf en mega-vervuiler Shell aanklaagden, en wonnen! Op 26 mei 2021 wonnen we de Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde in deze rechtszaak dat Shell zijn CO2-uitstoot met 45% moet reduceren ten opzichte van 2019.

Het is voor het eerst dat van een vervuilend bedrijf een verandering in beleid werd geëist in plaats van een schadevergoeding. Nog nooit eerder in de geschiedenis deed een rechter de uitspraak dat een grote vervuiler zijn plannen in lijn moet brengen met het klimaatakkoord van Parijs.

Organisaties van over de hele wereld kunnen met deze handleiding zelf grote vervuilers in hun eigen land aanklagen.

 

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Manual (handleiding): How we defeated Shell'
MD_HOW_WE_DEFEATED_SHELL_EN_FINAL.pdf — 31576 KB

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...