Lobbybrief: verzeker het recht op protest

Een oproep van Milieudefensie en vier andere organisaties die zijn aangesloten bij het Klimaatalarm aan de burgemeesters om het recht op protest te verzekeren. De betrokken organisaties vragen gemeenten om in gesprek te gaan met lokale klimaatcoalities.

Op 8 maart stuurden Milieudefensie, Greenpeace, Amnesty , Fridays For Future en Grootouders voor Klimaat een oproep aan de burgemeesters en de veiligheidsregio's om binnen de noodzakelijke corona richtlijnen het recht op protest te verzekeren op het klimaatalarm op 14 maart. Ook voor ons staat veiligheid voorop, maar worden nu beperkingen opgelegd die getuigen van grote willekeur.

Milieudefensie, Greenpeace, Amnesty, Fridays For Future en Grootouders voor het Klimaat vragen gemeenten om in gesprek te gaan met lokale klimaatcoalities over de vorm van de beperkingen die worden opgelegd

Op 10 maart kregen we daarop deze brief terug van de burgemeesters die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsregio.

Op 11 maart stuurden we daarop een antwoord waarin we nogmaals uitleggen beperkingen aan de manifestaties te begrijpen, maar vraagtekens hebben bij de beperkingen die worden opgelegd en lokaal sterk verschillen.

Download publicatie
Voorbeeld van de eerste pagina van publicatie 'Lobbybrief: verzeker het recht op protest'
Brief_Burgemeesters, sta pal voor het recht op protest.pdf — 158 KB
Loading...