english

Kom op voor de natuur en deel #mijnnatuurblijft

Het opgeven van Nederlandse natuur is geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten.

Natuur die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur. Deel onder de hashtag #mijnnatuurblijft op Twitter of Instagram een foto van natuur dichtbij, die jij wil behouden. Zo laat je aan Nederland weten dat jij vindt dat deze natuur moet blijven.

Deel op Twitter

Ik wil meedoen. Hoe doe ik dat?

  • Ga naar jouw favoriete natuurgebied en maak een mooie foto. Dat mag een beschermd natuurgebied zijn, maar ook gewoon een bos bij jou in de buurt. 
  • Deel deze foto op je Instagram of Twitter account met de hashtag #mijnnatuurblijft en vertel waarom deze natuur belangrijk voor je is.
  • Roep je volgers, vrienden en familie op om mee te doen en meld je aan voor het Facebook event. Zo maken we samen deze positieve beweging voor de natuur nog groter!

Bekijk alle evenementen

Deze mensen doen al mee:

Samen voor een betere natuur

#mijnnatuurblijft is een initiatief van Anthonie Stip.  Het is een protest tegen de aankondiging van het kabinet om te bekijken of de beschermde Natura 2000-gebieden in ons land verplaatst of opgeheven kunnen worden.  Aanleiding is de aanpak van de stikstofcrisis. Maar we hebben juist meer natuur nodig! Daarom steunt Milieudefensie deze actie.

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...