english

Het Grote Palmoliedebat

Op 16 februari 2018 vindt het Grote Palmoliedebat plaats. Palmolie heeft een verwoestend effect op de aarde. Hoog tijd om daarover een boom op te zetten, onder leiding van presentator Frénk van der Linden. Campagneleider Rolf Schipper gaat in debat met onder meer Bas Rüter van de Rabobank. Deze bank heeft miljarden euro's gepompt in de palmoliesector. Tijdens het Grote Palmoliedebat komen ook ooggetuigen aan het woord over de effecten van palmolie op de bewoners van het regenwoud.

Palmolie. Het zit overal in. Van chocopasta tot shampoo, van diesel tot waspoeder. Palmolie is een wondermiddel. Of toch niet? Voor de productie van palmolie worden grote stukken regenwoud gekapt. De directe slachtoffers: de mensen en dieren die in en van het bos leven. Indirect zijn wij zelf ook de pineut: want door de boskap warmt het klimaat nog sneller op. Kappen met kappen dus! Maar nog niet iedereen is het daarover eens. Daarom is Milieudefensie mede-organisator van het grote Palmoliedebat.  

Wat staat er op het programma?

- Stoomcursus 'Palmolievrij Leven'
-  De Grote Palmoliequiz
-  Debat tussen Rolf Schipper en Bas Rüter (directeur Duurzaamheid bij de Rabobank)
-  Ooggetuigenverslagen uit Liberia
-  Bijdragen van: Suzanne Kröger (GroenLinks), Daan Wensing (IDH), Annelies Zoomers  en Birka Wicker (beiden Universiteit Utrecht)
-  Muziek

Kan je er niet bij zijn, maar wil je het debat wel graag bekijken? Dat kan!
Bekijk hier de live-stream van het Grote Palmoliedebat

Wanneer: Vrijdag 16 februari
Waar: Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
Tijdstip: 19.30-22.00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelden: Verplicht (via Pakhuis de Zwijger)
Presentatie: Frénk van der Linden

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...