Een heerlijk veganistisch menu voor de feestdagen

Kook jij dit jaar een feestmenu voor familie of vrienden? Dat kan een behoorlijke opgave zijn. Vooral als je dat zo duurzaam mogelijk wil doen. Geen zorgen, met deze veganistische recepten wordt het diner sowieso een succes.

Kies de gerechten die jij lekker vindt en stel zo je ideale feestmenu samen.

  1. Voorgerecht optie 1: romige paddenstoelensoep
  2. Voorgerecht optie 2: bietencarpacio
  3. Tussengerecht optie 1: twee kleuren soep
  4. Tussengerecht optie 2: aardpeersalade
  5. Hoofdgerecht optie 1: portobello Wellington
  6. Hoofdgerecht optie 2: rendang pompoen
  7. Hoofdgerecht optie 3: pompoen notenroast
  8. Bijgerecht optie 1: geroosterde wintergroenten
  9. Bijgerecht optie 2: gestoofde appel-cranberry compote
  10. Nagerecht optie 1: appelcrumble cheesecake
  11. Nagerecht optie 2: smeuïge chocoladecakejes met granaatappelpitjes

Voorgerecht optie 1: Romige paddenstoelensoep

Recept van Lisa Goes Vegan

Een heerlijke start van een uitgebreid feestdiner, deze romige soep. Je kan verschillende paddenstoelen gebruiken, en de soep zo naar jouw eigen smaak samenstellen. Extra lekker met vers brood erbij.

Romige paddestoelensoep

Ingrediënten – voor ca. 4 personen

  • 300 gram paddenstoelenmix (bijv. shiitakes en kastanjechampignons)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen, geperst
  • scheutje sojasaus
  • 350 ml (paddenstoelen)bouillon
  • peper en zout, naar smaak
  • (vers) brood voor erbij

Benodigdheden: soeppan, staafmixer

Bereiding

  1. Snij de ui in grove ringen. Verwarm een soeppan met wat olie en bak in een paar minuten de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe.

  2. Hak of scheur de paddenstoelen in grove stukken en voeg ze toe aan de pan met uien, samen met de sojasaus, geperste knoflookteen en een klein snufje zout. Laat de paddenstoelen ca. 10 minuten meebakken op laag vuur zodat ze bruiner worden.

  3. Haal een paar paddenstoelen uit de pan en leg apart voor garnering. Voeg vervolgens de kokosmelk en paddenstoelenbouillon toe aan de pan. Laat even meekoken en meng goed.

  4. Pureer de soep dan met een staafmixer. Wil je een wat dunnere soep? Voeg dan wat extra bouillon toe. Breng op smaak op met peper en zout.

  5. Garneer de soep met een paar gebakken paddenstoelen, druppeltje olijfolie en eventueel extra zwarte peper. Serveer met een stuk (geroosterd) brood.

Voorgerecht optie 2: bietencarpaccio

Recept van Hofweb

Deze vegan carpaccio is een perfect, fris voorgerechtje voor de kerst. De verschillende kleuren en texturen maken het een feestje om te eten. De aardse smaak van biet speelt de hoofdrol, en wordt gecombineerd met het zoet-frisse van de sinaasappel en het kruidige van de basilicumtofu.

Bietencarpaccio

Ingrediënten (6 personen)

  • 3 sinaasappels
  • 3 el balsamico-azijn
  • 3 tl agavesiroop
  • 2 kleine gele bietjes
  • 2 kleine rode bietjes
  • 2 kleine chioggia bietjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 stuk basilicum tofu (200 g)
  • 50 ml olijfolie
  • 100 g rucola

Bereiding  (25 minuten)

  1. Snij de onder- en bovenkant van de sinaasappels en snij rondom de schil eraf. Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit, en houd apart tot het serveren. Knijp zoveel mogelijk sap uit alle uiteindes, schillen en kernen die er over blijven en vang het op. Verdeel over 3 schaaltjes en voeg aan elk schaaltje 1 eetlepel balsamico azijn, peper, zout en 1 theelepel agavesiroop toe. Roer goed door elkaar.

  2. Schil de bietjes en snij in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Doe elke kleur biet in een eigen schaaltje dressing, en hussel ze om. Laat in de schaaltjes marineren tot gebruik.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Snijd de basilicum tofu in kleine blokjes. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de tofublokjes krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie waarin je hebt gebakken, want daarin zit nu ook veel basilicumsmaak.

  4. Verdeel de verschillende kleuren bieten over 6 grote, platte borden. Verdeel daarover de partjes sinaasappel.

  5. Was de rucola en hussel ook deze even om in de overgebleven marinade. Verdeel het over de bietjes.

  6. Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten en tofublokjes en druppel er wat van de olijfolie uit de pan overheen.
    Serveer direct.

Tussengerecht optie 1: twee kleuren soep

Recept van Hofweb

Dit recept is niet moeilijk, maar staat wel heel feestelijk en bijzonder. Om de kleuren van de soep en de tweedeling van dit recept te benadrukken, kunnen ze eigenlijk niet zonder elkaar. De oranje wortelsoep is fris en pittig en de paarse bataatsoep is vol en kruidig. Als je ze samen eet houden ze elkaar in balans.

Hofweb-Feestdagen1-soep.jpg

Ingrediënten voor de oranje soep (6 personen)

  • 250 g rodelika wortels
  • 250 g yacon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel wasabi pasta (of meer, als je van pittig houdt!)
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • zout, versgemalen peper, olijfolie

Ingrediënten voor de paarse soep (6 personen)

  • 250 g paarse bataat
  • 250 g rode kool
  • 1 flinke rode ui
  • 1 el kaneel
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • zout, versgemalen peper, olijfolie

Bereiding van de oranje soep (30 minuten + 20 minuten koken)

  1. Schil de wortelen en de yacon en snij in stukken.

  2. Kneus de citroengras en de knoflook en snij de knoflook in grove stukken.

  3. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de groenten, knoflook en citroengras vijf minuten aan. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Voeg de wasabi pasta en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten met een deksel op de pan koken tot de groenten zacht zijn.

  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.

Bereiding van de paarse soep (30 minuten + 20 minuten koken)

  1. Schil de bataat en snijd de rode kool in stukken.

  2. Pel de rode ui en snijd in parten.

  3. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de groenten 5 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kaneel toe. Blus af met de kokosmelk en het water.

  4. Laat 20 minuten met een deksel op de pan koken tot de groenten zacht zijn.

  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.

Breng de kleuren samen

  1. Kijk of de soepen ongeveer dezelfde dikte hebben. Als er een veel dikker is, voeg daar dan wat water aan toe.

  2. Maak van een stukje karton met daaromheen plasticfolie (of een stukje aluminiumfolie) een scheidingswand voor in de kommetjes. Het luistert niet heel nauw, maar hoe strakker, hoe beter het resultaat.

  3. Doe beide kleuren soep in een maatbeker en schenk ze tegelijk aan weerszijde van de scheidingswand in de kommetjes. Trek de scheidingswand ertussen vandaan.

  4. Serveer de soep heet. Lekker met brood en kruidenboter.

Tussengerecht optie 2: aardpeersalade

Recept van Hofweb

Aardperen behoren tot de vergeten groenten, en dat is onterecht.  Ze lijken qua uiterlijk op gember, maar smaken totaal anders. Ze zijn lichtzoet en nootachtig. Sommige mensen vinden de smaak lijken op artisjok. Met de geroosterde smaak van aardpeer in combinatie met de zoete smaak van de krokante kapucijners en de miso zet je met dit gerecht echt iets bijzonder lekkers op tafel.

Aardpeersalademenu2022.jpg

Ingrediënten (4 personen):

    • 500 g aardpeer
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 100 g kapucijners geweld (minimaal 8 uur) en voorgekookt (60 min.)
    • 1 tl citroenkerrie
    • ½ tl knoflookpoeder
    • 100 g palmkool
    • 1 el misopasta
    • 4 el sesamolie
    • 1 norivel
    • 1 el geroosterd sesamzaad
    • ½ tl chilivlokken

Bereiding (30 minuten)

  1. Snij de aardpeer in parten, verwarm de oven voor 200 graden.

  2. Kwast de aardpeer in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Rooster de aardpeer in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  4. Kruid de kapucijners met de citroenkerrie, knoflookpoeder, zout en olijfolie en spreid deze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 10-15 minuten goudbruin en krokant bij de aardpeer in de oven.

  5. Verwijder de harde steel van de palmkool en snij het blad in smalle repen.

  6. Meng de miso en sesamolie in een grote kom en voeg de palmkool toe. Zorg ervoor dat alle palmkool bedekt is met een laagje van het mengsel. Laat rusten.

  7. Leg een norivel enkele minuten in de oven zodat deze krokant wordt en verkruimel deze boven een kom. Voeg geroosterd sesamzaad en chilivlokken toe en meng door elkaar.

  8. Schep de aardpeer, palmkool en kapucijners door elkaar in een saladeschaal en bestrooi met de sesam-topping.

Hoofdgerecht optie 1: portobello Wellington

Recept van Hofweb

Het is een leuke uitdaging om een veganistische showstopper te bedenken. En oh, wat zijn we blij dat het bladerdeeg in de webshop van Hofweb veganistisch is. Bladerdeeg is krokant en hartig en je kan er zoveel kanten mee op. Daarnaast is het ook lastig om zelf te maken. Bespaar tijd door het kant-en-klaar te kopen. Wat trouwens helemaal geen overbodige luxe is met kerst. Wij zeggen: met deze portobello Wellington zit je gebakken!

Portbollo_wellington

Ingrediënten (6 personen)

  • 6 portobello's (of grote champignons)
  • 1 zakje grootmoe’s stoofvleeskruiden (20 g, zonder laurierblaadje)
  • 500 g cavolo nero (zwarte palmkool)
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 ml agavesiroop
  • 100 g amandelen
  • 2 el mosterd
  • 1 rol vegan bladerdeeg (320 g)
  • olijfolie, peper en zout

Bereiding (40 minuten + 30 minuten oventijd)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Wrijf de portobello’s goed in met olie, peper en zout en de helft van de stoofvleeskruiden. Verhit een koekenpan en bak hierin de portobello’s om en om goudbruin. Laat ze iets afkoelen op een bord.

  3. Was de prei en cavolo nero en snij ze in reepjes. Snipper de knoflook. Verhit olie in een grote hapjespan en bak hierin de prei, cavolo nero en knoflook in 5 minuten aan. Bestrooi met de rest van de stoofvleeskruiden en blus af met de rode wijnazijn en de agavesiroop. Roer de mosterd erdoor en laat de groenten slinken en het vocht inkoken. Laat iets afkoelen.

  4. Rol het bladerdeeg van de rol en snij een stuk van 4 cm van de korte kant af, bewaar dit voor decoratie.

  5. Dep de portobello’s goed droog en leg er 3 met de bovenkant naar onderen op het midden van het bladerdeeg. Schep er vervolgens de helft van de prei-kool vulling op. Druk goed aan en leg hierop de volgende 3 portobello’s met de bovenkant naar boven. Vouw het bladerdeeg met de lange kanten eerst over de portobello’s heen en druk goed samen. Zorg ervoor dat de naden goed geplakt zijn. Vouw dan de korte kanten naar binnen, als een soort cadeautje, en druk goed aan.

  6. Draai het bladerdeegpakket om zodat de naden onderop liggen. Kwast het bladerdeeg in met olijfolie en prik er met een vork gaatjes in. Een patroontje maakt dit gerecht extra feestelijk!

  7. Snij uit het overgebleven deeg decoraties.

  8. Bak de Wellington in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin. Serveer in 6 plakken met de rest van de prei-kool vulling erbij.

Hoofdgerecht optie 2: rendang pompoen

Recept van Hofweb

Rendang is een karakteristiek Indonesisch gerecht en wordt meestal geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Rendang wordt meestal gemaakt met rundvlees, maar daar zijn wij niet zo van. Gelukkig is het met pompoen en linzenvulling voor ons wél om van te smullen. Daarnaast maak je ook indruk op je gasten door de pompoen aan tafel open te snijden.

Pompoenfeestmenu2022.jpg

Ingrediënten (4-6 personen afhankelijk van de bijgerechten)

Voor de boemboe:

  • 2 sjalotten (of rode ui)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper (kan je weglaten als je niet van pittig houdt)
  • 4 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 el nasikruiden
  • 1 tl rietsuiker
  • 25 g macadamia noten

Voor de vulling:

  • 1 grote groene pompoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 150 gr shiitake
  • 250 g droge dupuis linzen (min 8 uur geweld)

Bereiding (1,5 uur + 1  uur oventijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Hak de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Maal met de nasikruiden, rietsuiker en macadamianoten tot een stevige kruidenpasta.

  3. Hol de pompoen uit, wrijf in met olie en rooster 20 minuten op 180 graden in de oven.

  4. Fruit de boemboe aan in een braadpan en voeg de shiitake toe. Voeg de gewelde linzen, de kokosmelk en 400 ml water toe en kook de linzen op laag vuur in een uur gaar. Voeg eventueel extra water toe als het mengsel droog komt te staan.

  5. Vul de pompoen met de linzenvulling en rooster nog 30 minuten in de oven. Serveer als showstopper aan tafel en snij er parten uit.

Hoofdgerecht optie 3: pompoen notenroast

Recept van Lisa Goes Vegan

Deze notenroast is misschien wel het ultieme wintergerecht: vullend, warm en kruidig. Dankzij de noten heeft het gerecht een verrassende crunch.

pompoen notenroast

Ingrediënten - voor 10-12 plakjes

  • 700 gram Hokkaido pompoen
  • 100 gram gerookte amandelen
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 rode uien
  • 3 el maïzena
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 2 dadels, ontpit
  • 1 bosje tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • peper en zout naar smaak

Vegan jus

  • 1 ui
  • 3 el sojasaus
  • 2 el bloem
  • 3 el water
  • 1 laurierblad
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • water

Benodigdheden: bakblik, keukenmachine, zeefje

Bereiding

  1. Was en snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pompoen in 15-20 minuten zacht en gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de pompoen af en laat goed uitlekken.

  3. Snij de 2 uien in grove stukken. Voeg nu de pompoenstukjes, dadels, knoflookteen, alle noten en ui in de keukenmachine en laat draaien. Mocht het niet passen, doe het dan in etappes. Mix niet te lang, je wilt nog wel een ‘bite’ houden.

  4. Doe het pompoenmengsel in een bak en voeg de tijmblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, geperste knoflookteen en maïzena toe. Meng goed. Het hoort een plakkerig mengsel te vormen.

  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel in het bakblik. Druk goed aan en bak het zo'n 40 minuten in de oven.

  6. Maak ondertussen de jus: snijd de ui fijn. Pak een soeppan en bak de ui samen met wat (olijf)olie, laurierblad, suiker (optioneel), peper en zout op laag vuur totdat ze donkerbruin worden en karamelliseren. Dit kan wel 10 minuten duren. Voeg wat water toe en zeef vervolgens voorzichtig het bloem erdoor. Dit zorgt ervoor dat de jus wordt gebonden. Voeg daarna de sojasaus toe en eventueel. water om de gewenste dikte te creëren. Breng op smaak met extra peper en zout.

  7. Haal de roast uit de oven en laat afkoelen zodat hij wat steviger wordt. Draai hem eventueel om en leg hem voorzichtig op een mooi langwerpig plateau. Serveer met de jus (vergeet niet het laurierblad eruit te halen).

Bijgerecht optie 1: geroosterde wintergroenten

Recept van Hofweb

Geroosterde groenten zijn een favoriet bijgerecht bij het kerstdiner. Door verschillende groenten te combineren krijg je een grote, kleurrijke schaal met veel verschillende smaken en texturen. Bij dit gerecht gebruiken we kikkererwten omdat deze veel eiwitten bevatten, en ze lekker krokant worden in de oven. Het simpele knoflooksausje van kokosyoghurt gaat heel goed bij de kruidige garam masala.

Geroosterde_wintergroenten

Tip: Geen fan van kokosyoghurt? Vervang het met vegan mayonaise of (ongezoete) soja yoghurt.

Ingrediënten (6 personen)

  • 250 g kleine spruiten
  • 500 g zoete aardappel, oranje en paars
  • 2 blikken kikkererwten (2x400 g)
  • 1 flinke el garam masala
  • 2 tenen knoflook
  • zout, peper en olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 250 g kokosyoghurt

Bereiding (25 minuten + 30 minuten oventijd)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Maak de spruitjes schoon en schil de zoete aardappel. Snij de zoete aardappel in wedges (in de vorm van wiggen). Laat de kikkererwten uitlekken.

  3. Meng de groenten met een flinke scheut olijfolie, zout, peper en de masalakruiden. Halveer de teentjes knoflook en ‘verstop’ ze tussen de groenten.

  4. Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat, en rooster in 30 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.

  5. Hak het 3e teentje knoflook ragfijn met de platte peterselie en meng door de kokosyoghurt. Houd eventueel wat peterselie achter voor de garnering.

  6. Serveer de groenten bij het hoofdgerecht.

Tip: Je kan de groenten alvast snijden en kruiden, en vervolgens tegelijk roosteren met de Wellington. Zo staat je kerstdiner in één keer op tafel. Heb je daar geen ruimte voor in de oven? Gaar dan de groenten eerst, vervolgens de Wellington en warm de groenten daarna nog even op. Door het bladerdeeg houdt de Wellington de warmte namelijk erg lang vast.

Bijgerecht optie 2: gestoofde appel-cranberry compote

Recept van Hofweb

Dit bijgerecht is een frisse tegenhanger voor de aardse smaken van de andere gerechten. Hou je van een stevige bite? Kook de appel en cranberry dan niet te lang zodat er nog veel structuur in zit. Je kan er ook voor kiezen om deze langer door te koken en er een compote van te maken.

appel_cranberry_compote

Ingrediënten (6 personen)

  • 4 friszure appels
  • 150 g verse cranberries
  • 1 el kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml rode wijn

Bereiding (20 minuten)

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Meng de appels met de cranberries en kaneel.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het appelmengsel in 5 minuten op middelhoog vuur aan.

  3. Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren. Blus af met de rode wijn en laat dit inkoken tot een stroperige saus.

  4. Serveer de appel-cranberrycompote warm bij het hoofdgerecht.

Tip: Je kan dit gerecht van tevoren maken, en op het laatste moment weer even opwarmen.

Nagerecht optie 1: appelcrumble cheesecake

Recept van Hofweb

Wij houden van appeltaart. Maar nog meer van (vegan) cheesecake! Deze appelkruimel cheesecake combineert 2 van onze grote liefdes in een glaasje. De zijdezachte cheesecake met gebakken appel en een lekkere zoete crumble. Dit is echt het perfecte toetje. Gelukkig is het ook supermakkelijk om te maken.

Appelcrumblecheescake-feestmenu2022.jpg

Ingrediënten (4 personen):

voor de honingroom

  • 150 g vegan roomkaas
  • 200 g vegan slagroom
  • 30 g agavesiroop

voor de crumble:

  • 100 g gemengde noten
  • 100 g havervlokken
  • 2 el bloem
  • 2 el suiker
  • 4 el kokosolie
  • 150 ml rode wijn

voor de gekarameliseerde appel:

  • 3 appels
  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl koekkruiden

Bereiding (45 minuten)

  1. Verwarm de oven voor 175 graden.

  2. Klop de slagroom met de agavesiroop tot deze stevig is. Schep lepel voor lepel de roomkaas erdoor en mix tussendoor tot alles is opgenomen. Als er stukjes in zitten, zet dan de staafmixer erop om er een zacht mengsel van te maken. Zet de honingroom in de koelkast.

  3. Hak de gemengde noten grof en doe deze met de havervlokken en bloem in een bakje. Verwarm de kokosolie met 2 eetlepels suiker in een steelpannetje. Roer vervolgens het havervlokken/noten mengsel erdoor. Spreid de crumble uit op een bakplaat met bakpapier en rooster in 10-15 minuten in de oven.

  4. Snij de appels in kleine blokjes en meng de suiker en specerijen erdoor. Verwarm in hetzelfde pannetje de appelblokjes op middelhoog vuur 10 minuten, tot ze zacht worden.

  5. Klop de honingroom goed door, gebruik eventueel een staafmixer om klontjes te verwijderen. Warm de granola op in de oven en de appelcompote in het pannetje.

  6. Vul de glaasjes met afwisselende laagjes. Begin met een laagje appel, dan crumble en daarna een laagje room. Herhaal de laagjes tot het glas vol is, eindig met een laagje room en top deze met wat crumble kruimels.

Nagerecht optie 2: smeuïge chocoladecakejes met granaatappelpitjes

Recept van Lisa Goes Vegan

Met chocola als nagerecht zit je altijd goed. Het is niet voor niets een klassieker. De frisse granaatappelpitjes vormen het perfecte contract met de zoete chocolade.

Smeuïge chocoladecakejes met granaatappelpitjes

Ingrediënten - voor 6-8 cakejes

  • 250 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 220 ml zonnebloemolie
  • 180 ml water
  • 70 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 10 chocoladetabletten van min. 70% cacao
  • 1 granaatappel
  • (optioneel: poedersuiker)

Benodigdheden: 10 cakevormpjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Meng in een grote kom het bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en snuf zout. Meng door elkaar met een garde.

  3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de zonnebloemolie en het water toe. Roer totdat je een glad beslag krijgt. Let op, het is een vrij vloeibaar beslag.

  4. Giet het beslag voor de helft in de cakevormpjes en druk in het midden van het cakeje 2 chocoladetabletten. Vul aan met extra beslag en strijk glad.

  5. Bak de chocoladecakejes in ongeveer 30 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

  6. Maak ondertussen de granaatappel schoon en haal de pitjes eruit.

  7. Laat de cakejes even afkoelen en versier met granaatappelpitjes en poedersuiker.


Eet smakelijk!

Beeld: Lisa Goes Vegan en Hofweb

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...