Gasbesluit: bezwaren zijn ingediend

Via onze website was het mogelijk een bezwaar te versturen naar het ministerie op het kortzichtige concept-gasbesluit van Minister Kamp. Dit kon tot en met 11 augustus 2016 12.00 uur. Ook Milieudefensie heeft een eigen bezwaar ingediend. Ruim 5000 mensen hebben samen met ons hun zorg geuit en een bezwaarschrift verstuurd*. We bedanken iedereen die daar aan heeft bijgedragen! We wachten nu op een reactie van het ministerie. De overheid moet elk bezwaar meewegen in het definitieve besluit, wat we eind september 2016 verwachten.

Als we aardbevingen door gaswinning in Groningen willen voorkomen en het klimaat willen beschermen moet de gaskraan in Groningen dicht. Dat is haalbaar als we snel overstappen op duurzame warmte en energie. Om klimaatverandering te stoppen moeten we sowieso af van fossiele brandstoffen, dus ook gas. Door in heel Nederland flink gas te besparen (bijvoorbeeld door onze huizen zo goed te isoleren dat ze geen gas meer nodig hebben) en te stoppen met de winning in Groningen pakken we zowel aardbevingen als klimaatverandering in één keer aan.

Concept-gasbesluit van Kamp

Minister Kamp presenteerde eind juni 2016 het concept-gasbesluit: de komende vijf jaar mag Shell elk jaar 24 miljard kuub gas oppompen uit Groningen. Dat is ver boven wat veilig is! Met dit voorstel werkt minister Kamp niet aan de afbouw van de gaswinning naar 0, het enige écht veilige winningsniveau. Terwijl dit zo hard nodig is om aardbevingen te voorkomen en klimaatverandering te stoppen!

Trek aan de bel

Natuurlijk gaan we door en blijven politiek Den Haag duidelijk maken dat de gaswinning Groningen nog steeds raakt. Van 6 tot 9 september trekken we massaal aan de bel voor Groningen.

 

*Ontvangstbevestiging. In overleg met Milieudefensie heeft het ministerie de ontvangstbevestiging voor alle individuele bezwaren enkel naar Milieudefensie gestuurd. U ontvangt persoonlijk dus geen ontvangstbevestiging van het ministerie. Uw gegevens slaan wij strikt vertrouwelijk op volgens onze Privacy richtlijnen.

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...