Fotopersbericht: Klimaatoproep aan kabinet van Groningen tot Middelburg

Den Haag, 26 april 2020 - Actievoerders hebben vandaag een oproep aan het kabinet gedaan om duurzaam uit de coronacrisis te komen.

Langs de Hofvijver in Den Haag werd een Rode draad* gespannen, vol met persoonlijke boodschappen van mensen uit het hele land. Ook in andere delen van het land trekken mensen vandaag een Rode draad voor het klimaat.

Zij willen dat hun geld wordt geïnvesteerd in een eerlijke, groene toekomst en nodigen de politiek uit om zich aan te sluiten. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ is een initiatief van Greenpeace, Milieudefensie en DeGoedeZaak in samenwerking met Jongeren Milieu Actief, Fridays For Future en Extinction Rebellion.

Van Groningen tot Middelburg

Niet alleen in Den Haag, maar van Groningen tot Middelburg trekken jong en oud vandaag een Rode draad voor het klimaat. Er is vrijdagochtend gedemonstreerd in onder andere Groningen en Den Bosch. Vrijdagmiddag wordt in Deventer, Eindhoven, Middelburg, Wageningen, Rotterdam en Amsterdam actie gevoerd. Ook op Facebook en Twitter wordt actie gevoerd en delen mensen hun eigen boodschap met de hashtag #KlimaatAlsRodeDraad.

Groeiend draagvlak

Volgens de initiatiefnemers groeit het draagvlak voor een duurzaam herstel in een tijd dat de overheid miljarden steekt in de economie. Dat blijkt uit de petities waarmee zij oproepen om niet te investeren in het verleden, maar een stap vooruit te zetten en te investeren in een eerlijke en groene toekomst. Deze petities* zijn inmiddels ruim 120.000 keer ondertekend en de handtekeningen komen nog steeds binnen. De actie ‘Maak van Klimaat de Rode Draad’ geeft deze mensen een stem.

Vraag om groen herstel loopt als rode draad door oproep aan het kabinet

De boodschappen voor het kabinet zijn tijdens gesprekken verzameld. Ze hangen aan een symbolische rode draad. Een bloemlezing uit de ingestuurde berichten:


“De toekomst van onze kinderen hangt af van de besluiten die we nu nemen.” Gerian


“Op een eindige planeet is oneindige groei waanzin.” Joos


“Zonder leefbare planeet is er ook geen economie.” Amber


“Dat de meest overlastgevende en klimaat vernietigende sector met het meeste geld in de lucht wordt gehouden.
Dat doet mij pijn. Het is niet uit te leggen aan de volgende generatie.” Bastiaan


“Als we nu geld gaan pompen in vervuilende industrieën,
verspelen we onze kans om de ergste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.” Eva

Foto's downloaden: https://we.tl/t-psaK60AHDW

Foto's: rechtenvrij te gebruiken door media mits voorzien van credits: Frank van Beek/Milieudefensie

 

Help ons een nieuwe Klimaatzaak winnen

Een beter milieu begint bij de grote vervuilers van Nederland. Daarom vroegen wij 30 grote bedrijven om hun klimaatplannen. Sommige bedrijven doen hun best. Maar de rest blijft doorgaan met vervuilen. We bereiden ons voor op een nieuwe Klimaatzaak tegen een grote vervuiler. Help je mee?

Loading...