Een manifest tegen TTIP van boerenclubs, vakbeweging en Milieudefensie

De strijd tegen TTIP en CETA verenigt Milieudefensie met varkensboeren, akkerbouwers en andere boerenorganisaties, in een unieke coalitie. We hebben samen een manifest geschreven tegen TTIP en CETA, vóór bescherming van onze standaarden.

Dit zijn onze gezamenlijke strijdpunten:Geen 'race to the bottom'

We moeten een 'race to the bottom' voorkomen. Onze markt moet beschermd worden tegen de massale import van producten die goedkoper zijn, omdat aan de andere kant van de oceaan lagere standaarden gelden voor milieu, voedselveiligheid en dierenwelzijn en arbeiders lagere lonen en minder bescherming krijgen.

Eerlijke prijs voor eerlijke producten

Bescherm onze boeren tegen oneerlijke concurrentie. We moeten voorkomen dat we onze standaarden straks nauwelijks meer kunnen verhogen, omdat het prijsverschil met Amerikaanse producten dan nog groter wordt.

Gezondheid eerst

Gezondheid moet boven handel gaan. Daarom moeten we pal staan voor het Europese voorzorgsprincipe, waarbij bestrijdingsmiddelen alleen toegestaan worden als ze bewezen veilig zijn.

Stop TTIP en CETA

Door het afschaffen van importtarieven en het toelaten van producten met lagere standaarden, vormen TTIP en CETA een aanval op onze landbouw, op onze standaarden en op onze gezondheid. Daarom zeggen we tegen onze politieke volksvertegenwoordigers: Verwerp CETA en stop met TTIP!

Deze bijzondere coalitie bestaat uit de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, LTO Varkenshouderij, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, de Dutch Dairymen Board, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond, de Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw en Voeding, Platform Aarde Boer Consument, FNV sector Agrarisch Groen en Milieudefensie.

Word mede-eiser in onze nieuwe Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...