english

Dit zijn de beste vleesvervangers

Toen ik 30 jaar geleden vegetariër werd, was een kaassoufflé ongeveer het enige alternatief voor vlees. In de tussentijd is veel veranderd. Er zijn steeds meer vleesvervangers te koop. Maar welke zijn nu het allerlekkerst? Hieronder vind je de 7 lekkerste vleesvervangers, volgens mijn collega's hier bij Milieudefensie.

1. The Beyond Burger - Beyond Meat, € 5,99

Deze burger staat met stip op 1. Deze burger krijgt wereldwijd veel aandacht. Dat is ook niet gek, want Bill Gates en Leonardo DiCaprio hebben zich achter deze burger geschaard. De burger lijkt verdacht veel op een echte burger, mede doordat er bietensap is toegevoegd, wat het bloederige effect van een echte burger nabootst. Met zijn € 5,99 is het wel even schrikken voor je portemonnee, maar dan heb je ook wat. Lekker, maar te duur? De verse plantaardige burger van de AH wordt vaak in een adem genoemd met de Beyond Burger, en die kost maar € 2,79.

beyond.jpeg

2. Paddenstoelenburger- Lidl, €1,99

Met stip op twee: de paddenstoelenburger van de Lidl Volgens mijn collega: "De beste vegaburger ever,  iedereen die denkt dat het anders ligt is niet goed bij z'n hoofd."  Hij vult behoorlijk, dus je kunt er prima met een gezin van eten.

 

Screenshot from 2021-10-06 15-54-59.png

 

3. Mini Burger de Luxe - Garden Gourmet, € 2,99

Op zoek naar een hamburger die net zo smaakt als vroeger op de braderie in Winschoten? Dan moet je zeker de Burger de Luxe hebben. Kadetje, ketchup, gebakken ui en een augurkje d’r bij en klaar is Kees!

minigardendeluxe.JPG

4. Groenteburger - De Paddestoel, € 3,89

Deze groenteburger uit België scoort ook hoog. Een prima fop-kip burger gevuld met paprika, ui en erwtjes. Lekker om op een broodje te doen, of snij 'm in stukjes en gooi hem door een Ceasar salade.

paddestoel.jpg

5. Spelt Amandelburger - Soto, € 3,19

Deze burger klinkt heel erg geitenwollensok, en zo ziet ‘ie er ook een beetje uit. Maar onder al deze on-coolheid zit een heerlijke burger verscholen. De burger is op basis van rijst en heeft een lekkere bite door de amandelen en zonnebloempitten.

soto.jpg

6. Chiliburger - Boon, € 2,99

Dit is een veganistische burger gevuld met Hollandse groenten als erwtjes, paprika, ui, bruine bonen en lekker veel rode peper. Gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

chili-boon.JPG

7. Biefstukc - Vivera, € 3,69

Laat de naam van deze vleesvervanger je niet in verwarring brengen, want de Biefstukc heeft niet veel te maken met een echte biefstuk, ook al beweren de makers dat wel. Desalniettemin is het een goed gelukte vleesvervanger die prima smaakt op een broodje na een avondje stappen. Tip: Bak 'm niet te lang, dan blijft 'ie lekker sappig. 

biefstukc.JPGPhoto header: Sarah Stierch

 

Wil je meer duurzame tips ontvangen?

Veelgestelde vragen over de Klimaatcrisis-oproep

Lees meer over onze campagne. Wat is de Klimaatcrisis-oproep? Wat willen we ermee bereiken? Waarom richten we ons op minister Jetten? En hoe kan jij helpen?

Loading...